Informatiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers in Oostduin

10-6-2016
Informatiebijeenkomst voor vrijwilligers in Oostduin

Bij Florence werken ruim 1.900 vrijwilligers. Zij zetten zich elke dag vrijblijvend in voor de bewoners en de cliënten van de expertise- en woonzorgcentra en de thuiszorg. Florence kan niet zonder haar vrijwilligers. Zij zijn degenen die een belangrijke aanvulling vormen op de beroepszorg. Woonzorgcentrum Oostduin in Den Haag is op zoek naar inwoners die zich eveneens met liefde en geduld willen inzetten en houdt hiervoor op 8 april een speciale informatiebijeenkomst.

 

Belangrijke aanvulling op beroepszorg

De informatiebijeenkomst voor toekomstige vrijwilligers vindt plaats op vrijdag 8 april van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Brasserie van Oostduin aan de Goetlijfstraat 5 in Den Haag. “Het werk dat de vrijwilligers bij Florence doen, is geen vervanging, maar een belangrijke aanvulling op de beroepszorg die wij bieden”, zegt Ben van Gent van de Raad van Bestuur van Florence. "Vrijwilligers zijn voor ons bijzonder waardevol. Ze zijn namelijk erg belangrijk voor de gezondheid van onze bewoners en hun sociale welzijn.”

 

Diverse activiteiten

Oostduin is op zoek naar mensen ter ondersteuning voor:

 

  • De activiteiten die plaatsvinden voor bewoners in de Brasserie.
  • Gastvrijheid in de huiskamers op een van de afdelingen.
  • Muziekactiviteiten op de diverse huiskamers.
  • De wekelijkse geheugentraining.
  • Individuele begeleiding van een bewoner.
  • Handige Handen voor het maken van kaarten met de bewoners.
  • Bijbelkring.
  • Snoezelen op de verpleegafdeling.

 

Keurmerk Goed Geregeld

Florence beschikt over de kwaliteitsonderscheiding ‘Goed Geregeld’. Dit landelijke keurmerk van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) wordt toegekend aan organisaties die het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk organiseren. Als vrijwilliger ontvangt u onder meer een gratis FlorencePas waarmee u kortingen krijgt op diverse producten en diensten. U krijgt een reiskostenvergoeding en u ontvangt het personeelsblad Inflorence. Tijdens de jaarlijkse Dag van de Zorg en met kerst krijgt u een attentie.

 

Meer informatie en aanmelden

Tijdens de informatiebijeenkomst op 8 april kunt u meer informatie krijgen over het vrijwilligerswerk binnen Oostduin. Mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk bij woonzorgcentrum Oostduin in Den Haag, kunnen zich dan ook direct aanmelden. Kunt u niet op die dag of wilt u zich al direct aanmelden? Richt u zich dan tot Chris Harteveld, coördinator vrijwilligers, via chris.harteveld@florence.nl of via 070 - 754 07 31. Er is een wederzijdse proef/inwerkperiode en u ontvangt goede begeleiding. Zo kunt u bekijken of het vrijwilligerswerk echt wat voor u is.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.