Jong klassiek talent staat klaar voor Florence Concours 2014

7-11-2014

Nog maar een paar dagen en dan is het zover: dan begint het Florence Concours 2014. Tijdens dit sprankelende muziekevenement speelt jong voor ‘oud’ in de woonzorg- en expertisecentra van Florence. Het concours is er voor kinderen van zes tot en met elf jaar en voor jongeren van twaalf tot en met achttien jaar die een muziekinstrument bespelen of zingen in het klassieke repertoire. Er heeft zich een groot aantal deelnemers opgegeven. Het jong klassiek talent staat daarmee weer klaar om de muzikale strijd met elkaar aan te gaan. Florence heeft er zin in!

 

Het Florence Concours 2014 is ingedeeld in twee leeftijdscategorieën: Mini, de musici van zes tot en met elf jaar, en Junior, de jongeren van twaalf tot en met achttien jaar. Na het houden van de spannende voorronden en een halve finale voor de junioren blijven er uiteindelijk vijf finalisten in de categorie Mini en zes in de categorie Junior over. Zij strijden in de finale op zondag 23 november in woonzorgcentrum Oostduin. Het prijzengeld van het Florence Concours Junior bedraagt 2.000,- euro en van het Florence Concours Mini 600,- euro. Alle finalisten krijgen een prijs, want zij hebben het tenslotte voor elkaar gekregen de finale te behalen en dat verdient een beloning. De voorronden, de halve finale en de finales zijn voor iedereen vrij toegankelijk. Voor de finale moet wel een entreeplaats worden aangevraagd. Dit kan via lieke.de.liefde@florence.nl of 070 754 50 00.

 

Voorronden junioren
De voorronden van de junioren vinden komende zondag, 9 november, om 14.00 uur plaats op de volgende locaties:

 

• Woonzorgcentrum Vredenburch, Van Vredenburchplantsoen 1, Rijswijk.
• Woonzorgcentrum Wenckebach, Noorpolderkade 163, Den Haag.
• Woonzorgcentrum CoornhertCentrum, Erasmusplein 87, Den Haag.
• Woonzorgcentrum Uitzicht, Zonnebloemstraat 383, Den Haag.

 

Voorronden mini’s
De muzikale talenten in de leeftijd zes tot en met elf jaar strijden in de voorronden die worden gehouden op zondag 16 november, vanaf 14.00 uur, op de volgende locaties van Florence:

 

• Woonzorgcentrum Houthaghe, Toon Dupuisstraat 10, Den Haag.
• Woonzorgcentrum Loosduinse Hof, Glenn Millerhof 5, Den Haag.
• Woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, Leidschendam-Voorburg.
• Woonzorgcentrum Adegeest, De Zeven Provinciën 68, Voorschoten.
• Woonzorgcentrum Residentie Haganum, Tasmanstraat 188-1, Den Haag.

 

Halve finale Junior
Op zondag 16 november vindt eveneens de halve finale in de categorie Junior plaats. Deze wordt gehouden vanaf 14.00 uur op twee locaties:

• Woonzorgcentrum Duinstede, Deijlerweg 208, Wassenaar.
• Woonzorgcentrum Duinhage, De Savornin Lohmanlaan 202, Den Haag.

 

Finale Junior en Mini
Weer een week later vinden de finales voor de junioren en de mini’s plaats. Die worden gehouden op zondag 23 november vanaf 14.00 uur in het Woonzorgcentrum Oostduin aan de Goetlijfstraat 5 in Den Haag. De presentatie van de finales van het Florence Concours 2014 is in handen van Gregor Bak, bekend van onder meer het klassieke muziekprogramma ‘C-Majeur’ bij de NCRV. Gregor Bak is musicoloog en presentator. Hij kijkt uit naar de finales van dit jaar, omdat hij nu al weet dat er alleen maar mooie optredens op het programma staan.

 

Gastoptreden van Jamai Lohman
Jamai Lohman geeft dit jaar tijdens de finale van het Florence Concours een gastoptreden. We kennen hem nog van zijn finale van het televisieprogramma ‘Idols’ in 2003. Die won hij glansrijk - met 75 procent van de stemmen. Jamai weet als geen ander welke spanning de finalisten van het Florence Concours 2014 zullen voelen als zij tijdens zijn optreden aan het wachten zijn op de juryuitslag. Jamai heeft zich sinds zijn overwinning in ‘Idols’ succesvol verder ontwikkeld als zanger én musicalster. Wie weet wat de toekomst voor onze Florence Concours-finalisten gaat brengen. Florence houdt ze goed in de gaten.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.