Keurmerk voor succesvol en aantrekkelijk vrijwilligerswerk

19-1-2015
Keurmerk voor succesvol en aantrekkelijk vrijwilligerswerk

Florence ontvangt op 14 januari de kwaliteitsonderscheiding ‘Goed Geregeld’. Dit landelijke keurmerk van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) wordt toegekend aan de gehele organisatie en daarmee aan alle locaties in Delft, Den Haag, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar waar Florence samenwerkt met vrijwilligers. Het kwaliteitskeurmerk wordt op 15 januari om 16.45 uur officieel uitgereikt door de heer Van den Dool, afgevaardigde PEP (Participatie Emancipatie Professionals). Het keurmerk geeft aan dat Florence het vrijwilligerswerk succesvol en aantrekkelijk heeft georganiseerd.

 

Keurmerk voor vier jaar

Florence is trots dat de ze als zorgorganisatie het kwaliteitskeurmerk ‘Goed geregeld’ de komende vier jaar lang mag dragen. “Dankzij het keurmerk kunnen wij nu op een objectieve manier laten zien dat wij het vrijwilligerswerk goed organiseren”, aldus Ben van Gent van de Raad van Bestuur. Volgens de vereniging NOV weten vrijwilligers dankzij het keurmerk dat ze te maken hebben met een organisatie waar ze kunnen rekenen op voldoende mogelijkheden om zich met succes in te zetten. Voor financiers, samenwerkingspartners en klanten is het keurmerk een duidelijke aanwijzing dat Florence organisatie haar vrijwillige inzet goed heeft geregeld.

 

1.900 vrijwilligers

Bij Florence werken ruim 1.900 vrijwilligers. Zij zetten zich elke dag op verschillende manieren in voor de cliënten. “Florence kan niet zonder haar vrijwilligers”, stelt  Ben van Gent. “Vrijwilligers zijn voor ons bijzonder waardevol. Wij vinden het dan ook belangrijk dat zij in hun werk goed worden gefaciliteerd. Het ‘werk’ dat zij doen is geen vervanging, maar een heel belangrijke aanvulling op de beroepszorg die wij bieden. De vrijwilligers zijn ook belangrijk voor de gezondheid van onze bewoners en hun sociale welzijn.”

 

Altijd vrijwilligers nodig

Ook in 2015 richt Florence zich weer met zorg op de bijdrage van de vele vrijwilligers. Florence is ook altijd op zoek naar mensen die vrijwilliger willen worden. Mensen kunnen bijvoorbeeld een bijdrage leveren in het verwelkomen van de gasten in de restaurants van de woonzorgcentra, maar ook hobbytuiniers zijn welkom om samen met de cliënten bloemstukken te maken. Amateurkoks die het leuk vinden om met bewoners te koken, kunnen eveneens bij Florence aan de slag. Op www.florence.nl/werkenbij staat een overzicht van alle beschikbare functies.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.