Kinderrestaurant trakteert komend jaar bewoners Mariahoeve

13-5-2015
Kinderrestaurant trakteert komend jaar bewoners Mariahoeve

Een bijzondere samenwerking tussen het Kinderrestaurant Haagse Hout van Vóór Welzijn en Florence: het komende jaar worden de bewoners van het expertisecentrum Mariahoeve getrakteerd op heerlijke en gezellige eetavonden. De kinderen van het Kinderrestaurant Haagse Hout komen vanaf juni elke tweede vrijdag van de maand koken.

 

Verbinding via een maaltijd

Ouderen en jongeren met elkaar verbinden en daarbij genieten van lekker eten. Het is volgens Martin van Wijngaarden, teamleider van grand café De Roos in expertisecentrum Mariahoeve, een van de beste activiteiten die er voor de bewoners kan worden georganiseerd. “Eten is altijd fijn en wanneer onze bewoners, ook zeker de mensen die dementeren, jonge kinderen zien, dan fleuren ze onmiddellijk op. Dat de kinderen van het Kinderrestaurant Haagse Hout nu bij ons elke maand komen koken, is fantastisch.”

 

Elke maand op bezoek

De samenwerking tussen het kinderrestaurant en Florence begint in juni. Op vrijdag 12 juni komt een eerste groep kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar koken in Mariahoeve. “Ze maken het voorafje en het hoofdgerecht en serveren deze ook, en wij zorgen voor het toetje”, vertelt Martin van Wijngaarden. “Elke keer dat ze komen, trakteren we daarmee alle bewoners van een van onze afdelingen. We hebben er zes, dus elke afdeling kan twee keer per jaar rekenen op een bezoek van het kinderrestaurant.”

 

High tea als startsein

Om de samenwerking officieel van start te laten gaan, komt een groep kinderen van het kinderrestaurant op de Dag van de Zorg, op dinsdag 12 mei, al naar Mariahoeve toe. Dan maken ze een speciale high tea voor alle medewerkers en vrijwilligers van het expertisecentrum. Het Kinderrestaurant Haagse Hout is een initiatief van Vóór Welzijn, de aanbieder van opvang, zorg en welzijn in de wijk en organisator van diverse activiteiten op het gebied van ontmoeting, recreatie en educatie. Het kinderrestaurant wordt, onder begeleiding van professionals, gerund door 25 kinderen.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.