Klassiek kerstconcert in woonzorgcentrum Adegeest

28-11-2014

Het ensembleduo Marijke Groenendaal en Jacob Engel geeft op zondag 14 december een klassiek kerstconcert in het woonzorgcentrum Adegeest van Florence in Voorschoten. Het concert wordt georganiseerd door de stichting Muziek in Huis (MiH). Florence haalt graag muziek in huis, omdat vooral de bewoners, maar ook vele andere bezoekers, er zo intens van genieten. Het kerstconcert in Adegeest is dan ook weer voor iedereen toegankelijk.

 

Gevarieerd klassiek programma

Sopraan Marijke Groenendaal en pianist Jacob Engel brengen als duo een gevarieerd klassiek programma. Ze spelen en zingen werken van onder andere Benjamin Britten, Johannes Brahms en Gabriël Fauré. Het programma duurt twee keer dertig minuten. Het optreden van het ensembleduo is op verzoek van Florence georganiseerd door de stichting Muziek in Huis. Het kerstconcert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van diverse fondsen. Het concert begint om 14.30 uur en vindt plaats aan De Zeven Provinciën 68 in Voorschoten. 
 
Ensembleduo
Marijke Groenendaal heeft sinds haar jeugd al privézangles. Ze nam deel aan diverse masterclasses bij onder andere Peter Kooij, Evelyn Tubb en Penelope MacKay. Ze verleent solistische medewerking aan concerten van koren en is verbonden aan Vocaal Ensemble Haags Ad Hoc en Opera per Tutti, een gezelschap dat concerten verzorgt met delen uit bekende opera’s. Jacob Engel kreeg de eerste pianolessen van zijn grootvader en later van Anneke Dekker en Kamilla Bystrova in Den Haag. De laatste jaren concentreert hij zich op liedbegeleiding en kamermuziek. Als begeleider wordt hij gecoacht door Kelvin Grout en Kamilla Bystrova en volgde hij lessen bij David Willison en Terence Allbright. Sinds 2006 vormen Marijke en Jacob een duo. Ze volgden samen masterclasses bij Olaf Bär, Robin Bowman, Eugene Asti, Margreet Honig en Sasja Hunnego en lessen bij Rudolf Jansen en Kelvin Grout. In 2014 brengen zij het programma ‘De Zee’ met liederen van onder meer Berlioz, Britten, Debussy, Haydn, Schubert, Schumann en Wolf.

 

Stichting Muziek in Huis
De Stichting Muziek In Huis beoogt met concerten in zorgcentra de kwaliteit van leven van mensen die niet langer mobiel zijn te verhogen. Jaarlijks organiseert MiH meer dan zeshonderd kamerconcerten door professionele ensembles in verpleeg- en verzorgingshuizen, klinieken en revalidatiecentra. Ieder jaar genieten ruim 30.000 mensen van deze concerten. In mei 2014 onderstreepte H.M. Koningin Máxima nog het belang van het werk van Muziek in Huis door het bijwonen van een van de jubileumconcerten.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.