Kleurrijke schilderijen schitteren in Voorschoten

13-10-2014

Kleurrijke schilderijen schitteren in Voorschoten, om precies te zijn in het ontmoetingscentrum van de VOV aan de Rossinidreef 1. De kunstwerken zijn gemaakt door bewoners van woonzorgcentrum Adegeest. Die komen regelmatig bij elkaar om creatief bezig te zijn. Mooi detail: een deel van de kunstenaars heeft nooit een kwast in de hand gehad, behalve voor het verven van een deur.

 

De schilderlessen worden gegeven door Mieke Bijkerk-Hanse en Henny van der Reek. Mieke heeft les gegeven in de creatieve vakken op de middelbare school. Zij schildert zelf en maakt glasobjecten. Ze is lid van het  Kunstgenootschap Vlietstreek. In Adegeest geeft zij als vrijwilliger al jarenlang les aan bewoners die interesse hebben in het schildersvak. De bewoners kunnen schilderen wat ze willen. Er wordt gebruikgemaakt van plakkaatverf en kleurpotloden. Mieke haalt haar inspiratie zelf uit een groot aantal onderwerpen. Overal waar zij kijkt ziet ze lijnen en vormen, die passie deelt ze graag.

 

‘Indrukwekkend resultaat’
En met succes, zo blijkt. De schilderijen die te zien zijn in het ontmoetingscentrum, zijn gemaakt in verschillende genres. De ene cursist benadrukt details, de ander schildert abstract. “Het is mooi om te zien hoeveel plezier iedereen beleeft aan het creatief bezig zijn. De resultaten vind ik indrukwekkend”, zegt Mieke. “Zeker als je je bedenkt dat veel mensen nooit eerder een schilderskwast of kleurpotlood hebben vastgehad. Ik zeg altijd: ook jij kunt schilderen. Je zet gewoon een paar rechte en horizontale strepen op papier en dan maak je kleurvlakken. Het resultaat is altijd mooi, zeker wanneer we het inlijsten.”

 

Drie bezichtigingsdagen
De schildersclub die op de woensdagochtend bij elkaar komt, wisselt wekelijks van grootte en van samenstelling. “Op een goed bezochte ochtend zitten we hier met z’n tienen te schilderen.” De meeste cursisten zijn afkomstig uit Adegeest, maar er sluiten ook inwoners van Voorschoten aan. Mensen die interesse hebben, kunnen op woensdagochtend bij Adegeest langslopen. De schilderijen kunnen nog op 16 oktober, 6 en 20 november tussen 10.00 en 12.00 uur worden bewonderd. In het ontmoetingscentrum wordt op dat tijdstip een inloopochtend voor computervragen gehouden. De kunstwerken hangen in het lokaal.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.