Leerlingen Corbulo College knappen kamers De Mantel op

1-6-2015
Leerlingen Corbulo College knappen kamers De Mantel op

Het Corbulo College en Florence zijn een samenwerking begonnen in De Mantel in Voorburg. Florence komt in het woonzorgcentrum technische handen tekort en het Corbulo College heeft technische handen in opleiding die een plek zoeken om praktijkervaring op te doen. De perfecte match was dan ook snel gemaakt.

 

Diverse werkzaamheden

Een aantal leerlingen heeft de afgelopen tijd onder begeleiding van docenten al heel wat werkzaamheden verricht. De leerlingen zijn aan de slag gegaan met het opknappen van 67 kamers. In de kamers van de bewoners moesten in de badkamer zeepdispensers en handdoekdispensers worden opgehangen. In de woonkamers was de wens om een hangende prullenbak te realiseren en bij iedere voordeur wilde Florence een persoonlijk herdenkingskastje maken, waarin de bewoner zijn of haar eigen foto's kan doen om een persoonlijk tintje aan de voordeur te geven.

 

Contact tussen jong en oud

Kortom, een flinke klus waarmee de leerlingen op diverse middagen in de week voor een langere periode mee bezig zijn geweest. De werkzaamheden hebben de leerlingen veel voldoening gegeven om midden in onze maatschappij mensen te helpen en Florence heeft zich dankzij de hulp volledig kunnen richten op het leveren van de benodigde zorg. Daarnaast was dit een unieke manier om jong en oud met elkaar in contact te brengen. Bewoners vonden de aanwezigheid van de leerlingen erg gezellig.

 

Meer samenwerkingmogelijkheden

Het project rond het opknappen van de kamers is inmiddels afgerond. Florence en het Corbulo College bekijken op dit moment welke samenwerkingsmogelijkheden er nog meer zijn. Gedacht wordt aan technische stageplekken, maar ook aan het opknappen van de tuin en het tuinmeubilair.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.