Liev Kwartet wint finale Florence Concours

4-9-2013
Liev Kwartet wint finale Florence Concours

Het Liev kwartet uit Den Haag heeft op 20 november het Florence Concours gewonnen. De finale vond dit jaar vanwege het lustrum plaats in Theater aan het Spui. De vier jonge violisten namen blij en verrast de eerste prijs, een cheque ter waarde van € 1.000,-, in ontvangst. Ruim 400 cliënten en genodigden, waaronder wethouder Rabin Baldewsingh, genoten tijdens het concours van klassieke muziekstukken en het gastoptreden van Jan Vayne. 


Het vioolkwartet bestaande uit Valentine Blange (12), Lotte Strong (12), Lidewij de Vos (14) en Isabel Messerschmidt (12) spelen sinds een jaar samen. De jury was vooral onder de indruk van hun perfecte samenspel en dat ze de muziekstukken uit hun hoofd speelden. Hans Matla, voorzitter van de vakjury, merkte op dat de dames met zoveel passie speelden dat het leek alsof hun strijkstokken als sabels door de lucht kliefden. 


Het concours heeft in de afgelopen jaren echt naam gemaakt. In het eerste jaar deden er 30 deelnemers mee. Dit jaar hebben in totaal 67 solisten, duo’s, trio’s en kwartetten (8-18 jaar) opgetreden. De Ooievaarsprijs, een geldbedrag van € 500,- ging naar harpenist Lilian Kingma. Alle finalisten kregen bovendien een masterclass aangeboden van het Residentie Orkest. 


Het Florence Concours is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van vele fondsen en anderen die het Concours een warm hart toedragen. Met het concours geeft Florence (oudere) bewoners, die meestal niet in staat zijn reguliere concerten te bezoeken, de gelegenheid om begeleid naar jong muzikaal talent te komen kijken en te luisteren.

 

Fotografie

Foto's Florence Concours 2011

http://www.mijnalbum.nl/Album=HZI8V38V

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.