Long Live Arts: met kunst inzetten op welzijn ouderen

12-5-2015
Long Live Arts: met kunst inzetten op welzijn ouderen

Theater aan het Spui vormt op 20, 21 en 22 mei het decor van Long Live Arts. Met deze Europese conferentie zetten de deelnemende partijen zich in om een passend cultuuraanbod voor de groeiende groep ouderen te realiseren. Florence laat op 21 en 22 mei van zich horen, door in expertisecentrum Gulden Huis te laten zien wat er al gebeurt en welk effect dat heeft.

 

Rondetafelgesprekken over cultuuraanbod

In de Nieuwe Kerk vinden op donderdag 21 mei tussen 13.00 uur en 16.30 uur rondetafelgesprekken plaats met onder andere de staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn, Jim van Geest, voorzitter van de Raad van Bestuur van Florence en andere bestuurders. Jim van Geest wordt later die dag, voorafgaand aan de voorstelling ‘Opening night: Feel the arts’ om 17.00 in Theater aan het Spui, ook geïnterviewd door oud- PvdA-politica Hedy d’Acona over wat Florence op het gebied van kunst en cultuur doet.

 

Live-verbinding Florence-Theater aan het Spui

Deelnemers van Long Live Arts en bewoners van Florence Huis volgen het interview én de voorstelling ‘Opening night: Feel the arts’ via een live-verbinding. De voorstelling in Theater aan het Spui, die wordt bijgewoond door prinses Beatrix, belooft een reeks indrukwekkende optredens van oudere dansers, musici en acteurs. Tussendoor wordt er live geschakeld naar expertisecentrum Gulden Huis. Daar interviewt musicus en televisiepresentator Gregor Bak, met wie Florence veel samenwerkt, bewoners over cultuur en ouderenparticipatie. Want wie anders dan de doelgroep zelf, kan aangeven wat belangrijk voor hen is?

 

Excursies ouderenparticipatie

Samen met cultuurcentrum Nieuw Koorenhuis worden op 22 mei van 9.30 tot 11.30 uur excursies ‘Ouderenparticipatie’ gegeven voor de deelnemers aan de Europese conferentie. Zo vindt er onder meer een excursie ‘Graffiti’ plaats en treedt de Florence Swingt Band op, die speciaal is opgericht voor de eerste editie dit jaar van het jazzfestival Florence Swingt. Met de excursies laat Florence met praktijkvoorbeelden onder meer zien wat kunst voor ouderen kan betekenen voor hun gezondheid en welbevinden en hoe kunst wordt ingezet in samenwerkingsverbanden.

 

Kaartverkoop Long Live Arts

Voor Long Live Arts zijn nog toegangskaarten verkrijgbaar. De kaartverkoop verloopt via de website www.longlivearts.eu. Losse kaarten zijn ook verkrijgbaar via de kassa van Theater aan het Spui.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.