Mantelzorger aan het woord bij Alzheimer Café Rijswijk

23-11-2015
Mantelzorger aan het woord bij Alzheimer Café Rijswijk

Als uw partner, moeder, vader of andere naaste dementie heeft, wat betekent dit dan voor u? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk, op dinsdag 24 november, staat in het teken van de mantelzorger.

 

Omgaan met veranderingen

Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op hoe u als mantelzorger kunt omgaan met de veranderingen. Er wordt gesproken over hoe de relatie met uw naaste verandert en hoe u er voor zorgt dat u het volhoudt. Hoe blijft u voor uzelf zorgen? En hoe kunt u het ‘mantelzorgen’ leren? Een dochter van een moeder met dementie komt vertellen. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog bij Florence, is de gespreksleider van het Alzheimer Café.

 

Tijd en locatie Alzheimer Café

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 24 november plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun dementerende partner niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 – 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

 

Over het Alzheimer Café Rijswijk

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat er een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 26 januari en gaat over ‘Een zinvolle dagbesteding’.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.