Marjan Berk opent Mediatheek De Mantel voor heel de wijk

23-1-2015
Mediatheek voor woonzorgcentrum De Mantel

Schrijfster Marjan Berk opent maandag 26 januari de nieuwe mediatheek in woonzorgcentrum De Mantel van Florence. De voorziening is mogelijk gemaakt door de stichting Florence Wenst die een sponsor vond in het Stimuleringsfonds Rabobank Regio Den Haag. De mediatheek biedt de bewoners van De Mantel en de bewoners van de wijk volop gelegenheid om op een hedendaagse manier boeken te lezen en muziek te luisteren.

 

Lezing en presentatie

Marjan Berk opent Mediatheek De Mantel aan de Klaverweide 54 in Voorburg op maandag 26 januari om 10.30 uur op geheel eigen wijze. Als schrijfster en actrice weet zij als geen ander hoe belangrijk het voor mensen is om te kunnen lezen en naar muziek te kunnen luisteren. Marjan Berk leest voor uit eigen werk van 10.30 tot 11.30 uur. Na haar lezing wordt er een verdere presentatie en uitleg gegeven over de moderne mediatheek.

 

Nieuwe vaardigheden opdoen
Mediatheek De Mantel wordt bemand door een aantal bevlogen vrijwilligers. Bewoners en wijkbewoners kunnen met een lidmaatschap uit de grote lees- en luistercollectie lenen. Bijzonder is dat er zowel grootletterboeken als elektronische boeken beschikbaar zijn. Ook de muziek wordt voor een groot deel digitaal aangeboden. De mediatheek laat daarmee ouderen nieuwe vaardigheden opdoen in de moderne vorm van communiceren, lezen en luisteren. De mediatheek is onder meer voorzien van iPads. Daarnaast wordt er regelmatig een internetcafé georganiseerd waar mensen leren omgaan met de nieuwe middelen. Ze leren onder meer skypen, e-mailen, internetten en e-readen. Per week kunnen er twee iPads worden verhuurd. De huuropbrengst wordt gebruikt voor het organiseren van andere bewonersactiviteiten. Florence verwacht dat ouderen met deze nieuwe manier van lenen gestimuleerd worden in hun ontwikkeling, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

 

Florence Wenst
Mediatheek De Mantel is mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Rabobank Regio Den Haag. De Stichting Florence Wenst is altijd op zoek naar partijen die een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Er wordt door de stichting gezocht naar fondsen voor specifieke projecten zoals de realisatie van de mediatheek. Ook particulieren, organisaties en scholen steunen op eigen initiatief het Wensen-programma, waarmee er veel extra mogelijk wordt gemaakt voor de bewoners en cliënten van Florence. Op www.florence.nl/florencewenst staat vermeld hoe mensen en bedrijven kunnen bijdragen aan gepaste voorzieningen, faciliteiten en activiteiten.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.