Minister Opstelten en staatssecretaris Van Rijn bezoeken succesvol wijkproject in Laak

18-3-2014
Minister Opstelten en staatssecretaris Van Rijn bezoeken succesvol wijkproject in Laak

Prachtige bloemstukken om de lente in te luiden. Die maken minister Opstelten (Jusititie) en staatssecretaris Van Rijn (VWS) samen met de bewoners van Florence woonzorgcentrum Wenckebach in Laak. De minister, staatssecretaris en bewoners worden hierbij ondersteund door de leerlingen van het naastgelegen

Esloo College.

 

Opstelten en Van Rijn bezoeken dit bijzondere project op vrijdag 21 maart in het kader van NLDoet. Ook plaatsvervangend directeur Van Oosten van het Oranjefonds steekt de handen uit de mouwen.

 

Jong en oud
Het project is al langere tijd een succes. Marja van Leeuwen, manager Florence Thuis in Laak vertelt waarom: “Bloemschikken is een leuke, laagdrempelige bezigheid die door jong en oud gemakkelijk uitgevoerd kan worden. Wat we zien is dat de samenwerking tussen Florence en het Esloo College de contacten tussen jong en oud versterkt. Dit draagt bij aan sociale cohesie in de wijk.”

 

Samenspel in de wijk
Opmerkelijk is het effect dat een dergelijke samenwerking op de wijk heeft. Van Leeuwen: “Je ziet dat steeds meer buurtgenoten enthousiast worden voor dit soort initiatieven. Zo worden de bloemen deels ter beschikking gesteld door de bloemist uit de wijk. We zien een heel mooi samenspel tussen buurtbewoners, ondernemers en jongeren. Ieder van hen toont hiermee zijn maatschappelijke betrokkenheid.”

 

Koesteren van diversiteit
Laak is het kleinste stadsdeel van Den Haag. Kenmerkend is dat de wijk vele nationaliteiten kent. “Juist een evenement als bloemschikken is voor mensen aantrekkelijk. Er komen hier veel Surinaamse, Turkse en autochtone buurtbewoners op af. Dat geeft de diversiteit weer die wij in onze wijk koesteren.”

 

Nieuwe contacten opdoen

Florence en het Esloo College werken al geruime tijd samen. Groepen leerlingen die praktijkonderwijs volgen helpen in woonzorgcentrum Wenckebach met het verzorgen van de maaltijden, bij de activiteiten en bij de huishoudelijke werkzaamheden. Voor zowel de bewoners als de stagiairs betekent dit nieuwe contacten opdoen en leren van elkaar.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.