Na controle installaties kunnen bewoners terug naar woonzorgcentrum Vredenburch

8-7-2015
Na controle installaties kunnen bewoners terug naar woonzorgcentrum Vredenburch

Alle bewoners van Florence woonzorgcentrum Vredenburch in Rijswijk kunnen terug naar hun eigen woning. Na controle van alle installaties, onder meer het omroepsysteem en de brandmelders, is gebleken dat alles volgens de gestelde veiligheidseisen functioneert. Medewerkers en vrijwilligers van Florence gaan deze middag nog samen met familieleden zorgen voor een rustige en spoedige terugkeer.

 

Nacht doorgewerkt 

Alle bewoners van Vredenburch hebben de nacht elders moeten doorbrengen nadat er gisterochtend in de elektrische installatie kortsluiting was ontstaan, veroorzaakt door een steekvlam in een installatie in de ruimte van een telecomprovider. Doordat de elektrische installaties niet meer functioneerden en daarmee de zorg en veiligheid niet kon worden gegarandeerd, ging Florence over tot een gehele ontruiming. De installatiekast waar de steekvlam ontstond, was volledig uitgebrand. Er is de hele nacht doorgewerkt om alles te repareren. Na een controle vanochtend is er groen licht gegeven voor de terugkeer van bewoners en medewerkers.

 

Goede opvang

Een aantal bewoners kon afgelopen nacht terecht bij familie, de overige bewoners zijn opgevangen in woonzorgcentra van Florence. Op alle plekken zijn ze goed en rustig opgevangen door medewerkers en kregen ze te eten en te drinken. De verwachting is dat alle bewoners vanavond weer in hun eigen kamer slapen.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.