Negen bewoners failliet Résidence snel naar nieuw onderkomen

4-6-2014
Negen bewoners failliet Résidence snel naar nieuw onderkomen

Florence Allure en Residence Haganum verwelkomen nieuwe bewoners

 

Negen bewoners van het, op 20 mei, failliet verklaarde particuliere zorghuis stichting Résidence Huizing hebben op maandag 2 juni 2014 via Florence Allure een nieuw onderkomen gekregen in Residence Haganum. Residence Haganum is een hoogwaardige woon- en zorglocatie voor ouderen met een zorgbehoefte. Florence Allure, de particuliere zorgtak van Florence, verleent de benodigde zorg aan de bewoners van Residence Haganum.

 

Verhuizing onvermijdelijk
Curator Wieneke Lisman: ”Sinds het uitspreken van het faillissement is er alles aan gedaan om de zorg voor de bewoners door te laten gaan en is gezocht naar een zo goed mogelijke oplossing, aangezien de failliete Residence Huizing daarin niet langer kon voorzien. Ook de voortzetting van de zorgverlening vanuit de huidige zorglocaties aan de Willem de Zwijgerlaan en de Prins Mauritslaan bleek helaas onmogelijk.”

Het grootste aantal bewoners heeft gekozen voor verhuizing naar Residence Haganum en de zorg van Florence Allure. Enkele andere bewoners hebben gekozen voor een andere locatie en één bewoner zonder zorgindicatie is nog in gesprek met de eigenaar van het voormalige Residence-pand om het huurcontract aldaar voort te zetten.

 

Buitengewoon ingrijpend

“Het betreft een groep kwetsbare mensen die door een faillissement gedwongen wordt te verhuizen. Zij laten hun vertrouwde omgeving achter. Dit is vanzelfsprekend buitengewoon ingrijpend.”, aldus Sandra van Essen, manager Florence Allure.

Residence Haganum en Florence Allure hebben alles op alles gezet om de verhuizing soepel te laten verlopen. Samen met medewerkers, vrijwilligers en familieleden doen ze er alles aan om de bewoners een prettig nieuw thuis te bieden.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.