Nieuwe zorgsoapserie wordt gefilmd in Voorschoten

4-9-2013
Nieuwe zorgsoapserie wordt gefilmd in Voorschoten

Het leegstaande Florence verzorgingshuis aan de Bachlaan in Voorschoten is de komende tijd het decor van de soap ‘Malaika’. De serie gaat over drie jonge mensen die stage lopen in zorgcentrum ‘Malaika’. Zij werken samen met ervaren collega’s. Hun werk in de thuiszorg en de verpleeg- en verzorgingshuiszorg, maar ook hun privélevens en onderlinge relaties komen aan bod. De soap is vanaf 25 maart a.s. elke werkdag tussen 19.00 en 19.30 uur te zien op RTL 5.

 

Hoofdrolspelers uit de zorgsector

Het unieke aan Malaika is het feit dat veel van de hoofdrolspelers zelf uit de zorgsector komen. Zij maken in Malaika hun debuut op tv. Ook zijn er bekende acteurs aan de serie verbonden, zoals Jasmine Sendar en Curt Fortin. De creatieve leiding is in handen van Johan Nijenhuis, maker van Goede Tijden Slechte Tijden en Spangas.

 

Coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’

Het initiatief voor de soapserie komt van de coöperatie ‘Jongeren werken in de Zorg’, waarbinnen zich tientallen zorgorganisaties, waaronder Florence, verenigd hebben. Deze organisaties hebben de handen ineen geslagen om de (toekomstige) vraag naar nieuwe zorgmedewerkers  aan te pakken. Zij willen met de soap een positief en realistisch beeld neerzetten van het werken in de zorg en zorgen voor trots onder de huidige medewerkers.

 

Clarine van Wessem, wijkmanager van Florence Voorschoten: “We vinden het erg leuk dat er gefilmd gaat worden in Voorschoten. In verband met nieuwbouw staat ons voormalige woonzorgcentrum Adegeest in afwachting van de start van de sloop een paar maanden leeg. Met de soap kunnen we het gebouw inzetten voor een prachtig doel: jongeren laten zien hoe mooi en divers het werken in de ouderenzorg is.”

 

TV-serie en website

Naast de dagelijkse serie op tv komt er een website, waar niet alleen de uitzendingen van Malaika te vinden zijn maar ook extra informatie en een link naar de campagne Open Armen van ActiZ geboden worden onder meer over opleidingen en werken in de zorg.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.