Nieuwjaarsconcert met ensemble Andrei Serban in woonzorgcentrum Adegeest

29-12-2014

Warme Weense klanken en folkloremuziek uit Roemenië, Hongarije en Rusland. Mooier kan het nieuwe jaar niet worden ingeluid. In de serie ‘Geef Adegeest vleugels’ vindt zondag 11 januari in woonzorgcentrum Adegeest van Florence een nieuwjaarsconcert plaats. Het ensemble van Andrei Serban laat het jaar daarmee zonnig, warm en inspirerend beginnen. De bewoners van Adegeest kijken er nu al naar uit. Ieder ander die zin heeft in een boeiend concert, is van harte welkom.

 

Serban is ware publiekstrekker
Het ensemble bestaat uit violist Andrei Serban, zangeres Trudy Klag en pianist Lo Blotkamp. Andrei Serban begon al op zesjarige leeftijd met zijn vioolstudie. Sinds die tijd heeft hij zich ontpopt tot een ware publiekstrekker. Waar hij ook speelt, de belangstelling voor zijn optreden is groot. Serban weet het publiek met zijn heldere en amusante toelichting op de verschillende onderdelen van het programma, vaak te raken. Hij speelde meerdere malen met de Nederlandse zangeres Thérèse Steinmetz en vele andere artiesten. Tijdens een televisieoptreden legde violist Jaap van Zweden zelfs zijn eigen instrument naast zich neer, omdat hij het razendsnelle tempo van Serban niet meer kon volgen.


Afwisselend nieuwjaarsconcert

Andrei Serban is van Roemeense en Russische afkomst. Die culturele achtergrond verklaart zijn liefde voor de folkloristische muziek uit deze landen, maar ook klassieke werken staan op zijn repertoire. Pianist Lo Blotkamp is half Pools, half Nederlandse en voelt zich sterk aangetrokken tot de (jazz)muziek uit de Balkan. Met zijn pianospel verleent hij een ondersteunende rol die zeer belangrijk is en niet is weg te denken in het geheel van het ensemble. Sopraanzangeres Trudy Klag is vooral heel bekend met het Weense en operetterepertoire. Dat alles bij elkaar zorgt voor een bijzonder interessant en afwisselend nieuwjaarsconcert. Op het programma staan werken van onder meer Johannes Brahms, Johann Strauss, Franz Lehár en Robert Stolz. Uiteraard ontbreken ook de Weense klassiekers niet.


Kaarverkoop

Het nieuwjaarsconcert vindt plaats op zondag 11 januari om 14.30 uur in woonzorgcentrum Adegeest aan De Zeven Provinciën 68 in Voorschoten. De zaal gaat open om 14.00 uur. De toegang bedraagt tien euro. Bewoners van Adegeest betalen 3,50 euro. De kaartjes worden verkocht aan de deur.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.