NLDoet in Wenckebach met minister Opstelten en staatssecretaris Van Rijn

21-3-2014
NLDoet in Wenckebach met minister Opstelten en staatssecretaris Van Rijn

Bewoners van Wenckebach krijgen in het kader van NLDoet hulp van minister Opstelten en staatssecretaris Van Rijn bij het bloemschikken. De minister, staatssecretaris en bewoners werden hierbij ondersteund door de leerlingen van het naastgelegen Esloo College.  Ook plaatsvervangend directeur Van Oosten van het Oranjefonds steekt de handen uit de mouwen.

 

 

Nieuwe vrijwilligers

Opstelten  en Van Rijn hebben vandaag dit bijzondere project bezocht in het kader van  NLDoet. Ook plaatsvervangend directeur Van Oosten van het Oranjefonds steekt de handen uit de mouwen. “NLDoet zet jaarlijks het vrijwilligerswerk op de kaart”,  vertelt Van Oosten. “Het levert ieder jaar weer nieuwe vrijwilligers op. Dat maakt dit evenement zo belangrijk”.

 


Jong en oud
Het project  is al langere tijd een succes. De samenwerking tussen Florence en het Esloo College versterkt de contacten tussen jong en oud. Dit draagt bij aan sociale cohesie in de wijk.  Florence en het Esloo College werken al geruime tijd samen. Groepen leerlingen die praktijkonderwijs volgen helpen in woonzorgcentrum Wenckebach met het verzorgen van de maaltijden, bij de activiteiten en bij de huishoudelijke werkzaamheden. Voor zowel de bewoners als de stagiairs betekent dit nieuwe contacten opdoen en leren van elkaar.

 

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.