Ontmoetingscentra in woonzorgcentrum De Mantel en in wijkgebouw Essesteijn staan open voor buurtbewoners

20-7-2015
Ontmoetingscentra in woonzorgcentrum De Mantel en in wijkgebouw Essesteijn staan open voor buurtbewoners

Woonzorgcentrum De Mantel van Florence in Voorburg is er niet alleen voor de bewoners en cliënten van Florence. Het woonzorgcomplex is er net zo goed voor mensen uit de directe omgeving, met of zonder zorgindicatie. Op dit moment is Florence bezig om in De Mantel het ontmoetingscentrum uit te breiden en in het wijkgebouw Essesteijn een nieuw ontmoetingscentrum op te zetten.

 

Dagbesteding met en zonderindicatie

Woonzorgcentrum De Mantel biedt dankzij de uitbreiding nu ruimte aan twee doelgroepen: ‘t Trefpunt is er voor bezoekers met een zorgindicatie, voornamelijk mensen die vergeetachtig zijn en moeite hebben met de dingen van alledag. La Jaquette is er voor bezoekers met of zonder indicatie. Ook mensen met een lichamelijke beperking of voor wie het gemis van contacten een probleem is, zijn hier meer dan welkom om langs te komen. Ontmoetingscentrum Essesteijn opent woensdag 2 september de deuren. Florence wil met de twee ontmoetingscentra de zelfredzaamheid van ouderen vergroten, de kwaliteit van leven verder verbeteren en vereenzaming tegengaan.

 

Activiteiten en openingstijden ontmoetingcentra

Binnen de twee ontmoetingscentra worden diverse activiteiten aangeboden. Het aanbod bestaat onder meer uit creatieve activiteiten, geheugenoefeningen, lichaamsbeweging en gezelschapsspellen. Daarmee blijven de bezoekers actief en ontmoeten zij anderen. Zowel in ‘t Trefpunt, in La Jaquette als in Essesteijn kan gebruik worden gemaakt van een warme of een broodmaaltijd. Het nuttigen van thee, koffie of een ander drankje is eveneens mogelijk. Mensen kunnen in De Mantel van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur in ’t Trefpunt terecht en van 13.00 tot 17.00 uur in La Jaquette. Ook op zondag is ontmoetingcentrum De Mantel geopend: ’t Trefpunt van 13.00 uur tot 19.00 uur en La Jaquette van 11.00 tot 15.00 uur.  Ontmoetingscentrum Essesteijn is geopend op woensdag en vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.