Oostduin vanaf zaterdag officieel Buurthuis van de Toekomst

27-5-2015
Oostduin vanaf zaterdag officieel Buurthuis van de Toekomst

Woonzorgcentrum Oostduin krijgt zaterdag 30 mei de officiële status van Buurthuis van de Toekomst. Wethouder Karsten Klein van onder meer zorg zet deze benoeming tijdens een gezellig zomerfeest kracht bij door de woonzorglocatie van Florence van een naambord met deze mooie titel te voorzien.

 

Naambord aan gevel

Wethouder Karsten Klein benoemt Oostduin zaterdag 30 mei om 13.15 uur officieel tot ‘Buurthuis van de toekomst’, een titel die wordt door de gemeente Den Haag wordt uitgereikt aan bestaande voorzieningen die 'gedeeld' worden. Meerdere woonzorglocaties van Florence zijn al Buurthuizen van de Toekomst. Karsten Klein overhandigt zaterdag het naambord voor Oostduin aan Marja Buter, manager Thuis van Florence in Haagse Hout. Gezamenlijk zullen zij het naambord aan de gevel bevestigen.

 

Sociaal middelpunt van de wijk

Dat Oostduin aan de Goetlijfstraat 5 de titel Buurthuis van de Toekomst mag dragen, wil zeggen dat het woonzorgcentrum een belangrijk sociaal middelpunt van de wijk is. In het Buurthuis van de Toekomst werken diverse organisaties als sportclubs, scholen, culturele instellingen in de wijk met elkaar samen om het welzijn van de ouderen in de wijk verder te vergroten en om verbinding te leggen tussen ouderen en jongeren. Wijkbewoners kunnen in Oostduin dagelijks terecht voor activiteiten, lunch en diner. Er zijn ruimtes beschikbaar voor vergaderingen, verenigingen en vieringen. Oostduin beschikt verder over een kapsalon, een pedicure, een tandarts en een buurtwinkeltje. Ook is er een buurtbibliotheek met een wisselende collectie van ongeveer 4.000 boeken. Vanaf 1 juni is er in Oostduin een gemeentelijk servicepunt.

 

Zomerfeest voor iedereen

Om direct in de praktijk te laten zien dat Oostduin een belangrijk sociaal middelpunt van de wijk is, wordt er zaterdag een zomerfeest gehouden. Alle wijkbewoners zijn uitgenodigd om bij dit evenement aanwezig te zijn. Tussen 12.00 en 17.00 uur vinden er diverse activiteiten plaats als een fancy fair, spelletjes voor jong en oud, een vrijmarkt voor de kinderen uit de wijk en workshops ‘Kunst’ en ‘Therapeutisch schilderen’. Tussendoor kan iedereen een ijsje halen bij de zingende ijscoman en genieten van muziek van onder andere het duo Fratres Corona in de Brasserie.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.