Opening nieuw Dekkersduin is bedoeld voor héél de wijk

3-4-2015
Opening nieuw Dekkersduin is bedoeld voor héél de wijk

Het nieuwe woonzorgcentrum Dekkersduin van Florence is er niet alleen voor de bewoners. De woonzorglocatie is er ook voor de wijk. Met die reden wordt de officiële opening op donderdag 16 april samen mét heel de wijk gevierd. De Campanulastraat wordt grotendeels autovrij gemaakt, omdat er dan een gezellig en muzikaal straatfeest voor jong en oud wordt gevierd. Gastheer van de bijzondere openingsdag is niemand minder dan Henny Huisman.

 

Wijkfeest met marktkramen en Henny Huisman

‘Samen met’ is het thema van de opening van het nieuwe woonzorgcentrum Dekkersduin. In de Campanulastraat is tussen 12.00 en 17.00 uur een scala aan marktkramen te vinden. Diverse winkeliers uit de buurt, wijkverenigingen, ambachtlieden, kunstenaars, sieradenmakers en meer ‘marktlieden’ stallen hun koopwaar uit. De officiële en verrassende, muzikale openingshandeling - ook in de straat – vindt plaats in samenwerking met een aantal samenwerkingspartners van Florence én met Henny Huisman. De televisiepresentator is de gehele dag gastheer. Gedurende de hele dag vinden er ook diverse muzikale optredens plaats.

 

Belang samenwerking benadrukken

Florence wil met het thema ‘Samen met’ het belang van de samenwerking van Dekkersduin met diverse organisaties benadrukken. Het nieuwe Dekkersduin is een woonzorgcentrum dat letterlijk en figuurlijk midden in de wijk staat. In het gebouw zijn, samen met samenwerkingspartners, diverse welzijns- en gezondheidsvoorzieningen gerealiseerd om wijkbewoners te ondersteunen bij het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dekkersduin heeft onder meer een wijkrestaurant, een beautysalon, een huisartsenspreekuur en een fysiotherapeutpraktijk. Daarnaast vinden er regelmatig allerlei activiteiten plaats als tai chi-workshops en muzikale middagen. Kortom, binnen het nieuwe woonzorgcentrum wordt er hard samengewerkt voor de wijk.

 

Thuiszorg en zorg in Dekkersduin

Het nieuwe Dekkersduin biedt thuiszorg aan de wijkbewoners. In het woonzorgcentrum zijn zes groepswoningen voor mensen met dementie en één groepswoning voor mensen met lichamelijke chronische aandoeningen. Daarnaast biedt Florence in Dekkersduin 24 zelfstandige huurwoningen voor mensen met een lichtere zorgbehoefte. Deze bewoners kunnen gebruikmaken van de faciliteiten en de thuiszorg.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.