Sterren van de hemel spelen in Florence Popband

1-7-2016
Florence Popband

Na de oprichting van de Florence Swingt Band is Florence onlangs al begonnen met de totstandkoming van de Florence Rockband voor 60-plussers. Maar er zijn natuurlijk ook popliefhebbers en zodoende beginnen Florence en Koorenhuis half maart met de repetities voor een Florence Popband. Muzikale 60-plussers zijn welkom!

 

Eerste bijeenkomst 15 maart

Er zijn al twee gitaristen, maar er wordt nog gezocht naar een drummer, bassist en zanger. Muzikale 60-plussers die er altijd al van hebben gedroomd in een popband te spelen, worden uitgenodigd langs te komen. De eerste bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 15 maart plaats in wijkrestaurant Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag. Vanaf die datum gaan de deelnemers elke dinsdagochtend vanaf 10.30 uur met elkaar repeteren. Zij doen dat onder leiding van een muziekdocent. Uiteindelijk wordt er een popband geformeerd die de sterren van de hemel gaat spelen en zingen.

 

Divers repertoire

Op het repertoire komen diverse popliedjes. Gouwe ouwe-klassiekers, muziek uit de jaren zestig en zeventig, het kan allemaal. Het is aan de deelnemers om te bepalen wat er wordt gespeeld, als het maar popmuziek is. Muziekdocente Meike Portegies begeleidt de bandleden. Zij bespeelt zelf diverse instrumenten, zoals piano en bas, en ze zingt fantastisch. Meike zong onder meer bij Dario Fo in het theaterkoor en toerde met The Kyteman Orchestra. Daarnaast heeft ze een eigen stichting opgericht en realiseert ze projecten - gericht op alternatieve performances - voor het speciaal onderwijs. Kortom, een betere docent kunnen de deelnemers zich niet wensen.

 

Kosten en aanmelden

De kosten voor deelname aan de Florence Popband bedragen twee euro per bijeenkomst. De officiële start is op dinsdag 15 maart, maar later instromen is zeker mogelijk. De popband is bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder. Elke week wordt er anderhalf uur gerepeteerd. Opgeven kan via liever-actief@florence.nl of via 070 – 41 31 000.

 

Eerdere successen

Florence richtte vorig jaar al met succes de Florence Swingt Band op. Deze jazzband treedt inmiddels heel het jaar door op diverse woonzorglocaties en wordt ook al geboekt. Een grote groep muzikanten is op dit moment druk bezig met het formeren van een rockband. Ook bij hen mag al van een eerste succes worden gesproken: ze werken namelijk toe naar een optreden op het grootste gratis festival van Nederland: Parkpop met 200.000 bezoekers. De bands zijn voor 60-plussers een mooie manier om actief te blijven. Dat is ook de reden van Florence om muziekprojecten als deze te initiëren. Mensen zijn actief en doen sociale contacten op. Daarmee draagt het bij aan hun gezondheid en de kwaliteit van hun leven.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.