Project Middin en Florence genomineerd voor 'De Duim'

29-10-2014

Een gezamenlijk initiatief van de zorgorganisaties Middin en Florence is genomineerd voor 'De Duim', een jaarlijkse prijs van Zorgbelang voor innovatieve projecten. Een deskundige jury heeft acht projecten uitgekozen.

 

Het gezamenlijke project van Middin en Florence bestaat uit het samen laten wonen van ouderen met een verstandelijke beperking en dementiepatiënten. Zes mensen met een verstandelijke beperking en ouderdomsproblematiek van Middin zijn in juni gaan samenwonen met mensen met ouderdomsproblematiek van Florence. Dit gebeurde op een psycho-geriatische afdeling (dementie) in woonzorgcentrum Jonker Frans in Den Haag. In september is er nog een groep van 34 mensen met een verstandelijke beperking gaan wonen in de aanleunwoningen van het woonzorgcentrum.

 

Toename keuzemogelijkheden

Door de middelen en mensen van beide organisaties samen te brengen, slaan medewerkers en vrijwilligers met een verschillende achtergrond, opleiding en competenties de handen ineen. Zij inspireren elkaar en werken samen. Voor de ouderen met een verstandelijke beperking zijn de keuzemogelijkheden hierdoor toegenomen. Doordat de nieuwe bewoners zo enthousiast zijn en leven in de brouwerij brengen, is er bij de reguliere bewoner ook meer waardering ontstaan voor het activiteitenprogramma.

 

Stem ook!

Vindt u het gezamenlijke project van Middin en Florence ook een mooi innovatief initiatief? Stemt u dan op de website van  Zorgbelang. Het initiatief wordt als laatste vermeld.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.