Roze muzikale en poëtische middag in het Wijndaelercentrum

22-6-2015
Roze muzikale en poëtische middag in het Wijndaelercentrum

Homoseksualiteit is nog steeds voor sommigen iets onbekends en wat iemand niet kent, is vaak vreemd. Het Wijndaelercentrum van Florence aan de Catharina van Rennesstraat 8 in Den Haag wil daar iets aan doen. Met die reden vindt er morgenmiddag van 14.30 tot 16.00 uur de roze middag ‘Een zachte krijger’ plaats met een muziek- en poëzieprogramma van dichter Gerrit Vennema en accordeonist Jesse Metz.

 

Bespreekbaar maken

Tegenwoordig is homoseksualiteit bespreekbaar geworden en in brede kring geaccepteerd, maar niet alle ouderen hebben hier voordeel van. Zij dragen een verleden met zich mee waarin homoseksualiteit niet bespreekbaar was en haast nergens geaccepteerd. Het taboe was zo groot dat sommigen hun eigen situatie niet onder ogen durfden te zien of bezweken voor de sociale druk en toch maar voor het huwelijk kozen. Kortom: velen leiden een verborgen leven, verstopten hun ware gevoelens en leefden in betrekkelijke eenzaamheid.

 

Roze bijeenkomsten

Het Wijndaelercentrum wil hier de aandacht op vestigen en homoseksuele ouderen de kans geven zich te laten zien. Het Wijndaelercentrum houdt hiervoor speciale bijeenkomsten als de Roze Middag morgen, maar ook vindt er elke derde vrijdag van de maand van 15.00 tot 17.00 uur het café De Roze Inloop plaats en heeft het woonzorgcentrum het Kiwa-keurmerk De Roze Loper, dat staat voor homovriendelijke organisaties.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.