Staatssecretaris reikt V&VN Zorgaward uit in Florence verpleeghuis Gulden Huis

4-9-2013
Staatssecretaris reikt V&VN Zorgaward uit in Florence verpleeghuis Gulden Huis

Vrijdag 14 oktober reikt staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS de V&VN Zorgaward uit. Dit vindt plaats bij de afsluiting van de Week van de Verzorging bij Florence verpleeghuis Gulden Huis in Den Haag. Bij de uitreiking richt de staatssecretaris zich tot meer dan 200.000 verzorgenden, helpenden en zorghulpen in heel Nederland.

 

Zorgaward

De V&VN Zorgaward is de prijs voor het beste vernieuwende idee, bedacht en uitgevoerd door verzorgenden, helpenden of zorghulpen. De prijs bestaat uit een certificaat, een beeld en € 1000 euro ter besteding aan de zorg. 

 

Verzorgenden aan het roer

De Week van de Verzorging is van 10 tot 14 oktober 2011. In de Week van de Verzorging staan verzorgenden aan het roer. In Hengelo, Groningen en Den Haag worden bijeenkomsten georganiseerd.

 

Met de Week van de Verzorging en de jaarlijkse uitreiking van de V&VN Zorgaward helpt V&VN verzorgenden, helpenden, zorghulpen en studenten om hun goede praktijkvoorbeelden beter over het voetlicht te krijgen. Ook geeft V&VN zo een beter beeld van ontwikkelingen op de werkvloer. V&VN organiseert de Week van de Verzorging in samenwerking met Zorg voor Beter, Vilans. ActiZ, BTN en Calibris. 

 

De finalisten

 

Jolande Sissing, assistent verzorgende, werkzaam bij verpleeghuis Herinkhave van Carintreggeland met project 'Prikkelrijke interventies'.

Jolande heeft met collega's door onderzoek onder bewoners (Best Practice Methodiek) samen met Saxion Hogeschool in Enschede een kaartenbak gemaakt met ideeën en handleidingen voor prikkelrijke- en prikkelarme activiteiten. De bedoeling is dat medewerkers deze kunnen gebruiken voor de bewoners voor elk gewenst moment. Het gaat vooral om bewoners die niet kunnen deelnemen aan de reguliere activiteiten, mede omdat ze volledig bedlegerig zijn, ofwel de prikkels niet meer aan kunnen. In Herinkhave wonen alleen psychogeriatrische bewoners, vaak met een vergevorderde vorm van dementie. Om dit project succesvol te laten zijn, wordt het regelmatig tijdens het teamoverleg besproken. Iedere nieuwe medewerker loopt een dag mee met de activiteitenbegeleider om bekend te raken met zintuigprikkeling. De medewerkers geven aan de leerlingen van de ‘leerafdeling’ in de tweede stageweek een gastles over dit onderwerp.

 

Marga Goossens, EVV-er, werkzaam bij Bernezorg, in Heeswijk-Dinther met project 'Top of flop'. Iedere medewerker noteert op een speciaal ontworpen overzicht wat een top is in de zorg en wat een flop. Ook bewoners/cliënten geven hun tops en flops aan. Te denken valt aan miscommunicatie, benaderingswijze, kwaliteit van zorg, complimenten, bejegening, enz. Vaak zijn de flops wel bekend, maar juist van de tops kunnen we van elkaar leren, door een flop om te zetten in een top. De overzichten komen aan de orde in de teamoverleggen om verdere actie op te nemen. Teamleiders rapporteren tops en flops aan locatiemanager.

 

Jeanine van Rooijen, verzorgende, werkzaam bij locatie Innersdijk van Zorggroep Groningen met project 'Zorggroep Groningen werkt met computer'.

Het project lijkt een open deur. Het is namelijk een gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de computer. Maar schijn bedriegt... Want wat anders is, is dat het door een verzorgende is geschreven voor verzorgenden en helpenden. De introductie van ICT staat in de VVT-sector nog in de kinderschoenen. De medewerkers hebben vaak zelf geen computer thuis en vinden het griezelig om iets met de computer te doen op hun werk. Dit staat goede digitale communicatie rondom het zorgdossier en het vergaren van informatie via het Zorggroep Groningen intranet fors in de weg. Jeanine heeft daarom een handleiding geschreven voor het gebruik van de computer. De voorbeelden die gebruikt worden in de handleiding zijn herkenbaar en aansprekend voor de verzorgenden en helpenden. Vervolgens heeft Jeanine een implementatieplan ontwikkeld welke zij structureel uitvoert. Op individueel niveau of in kleine groepjes, heeft ze alle medewerkers van haar afdeling, met deze handleiding de werking van de computer laten zien. De medewerkers leerden daarna zelf de computer te bedienen, waarbij opdrachtjes zorgden voor een constante feedback.
Het resultaat nu is dat alle medewerkers van deze afdeling de computer voor hun werkzaamheden gebruiken, wat de communicatie en de informatie zeer ten goede komt.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.