Symposium presenteert resultaten onderzoek ‘Langer thuis met Dementie’

3-11-2014

Bij de Haagse Hogeschool vindt op maandag 1 december het symposium ‘Technologie en Dementie - Bouwstenen voor de toekomst’ plaats. Hier worden de uitkomsten van het onderzoek ‘Langer thuis met Dementie’ gepresenteerd. Het onderzoek is verricht door de zorgorganisaties Cardia, Florence, Vierstroom, zorginnovator FocusCura en de Haagse Hogeschool.

 

In het onderzoeksproject, gefinancierd door zorgverzekeraar CZ, zijn mensen met dementie en hun mantelzorgers thuis ondersteund door een aantal technologische innovaties die in een unieke combinatie worden ingezet. Ook wordt onderzocht wat de impact van de innovaties is op de kwaliteit van leven, de mantelzorgbelasting en het beroep op de professionele zorgverlening.

 

Onderzoeksresultaten en verdiepingssessies
Op het symposium worden de ervaringen en uitkomsten van dit bijzondere onderzoek gedeeld. Het symposium biedt informatie en inspiratie voor een eigen visie op mogelijkheden van inzet van technologie om mensen met dementie veilig thuis te laten wonen. De bijeenkomst wordt geopend door Nienke Nijhof, senior adviseur bij Vilans. Zij deelt haar visie op de huidige ontwikkelingen op het gebied van dementie en technologie. Nijhof is al jarenlang actief op dit gebied. Florian Visser, verbonden aan de Haagse Hogeschool, licht vervolgens de onderzoeksresultaten toe. Hierna is het mogelijk om in twee sessies dieper in te gaan op de verschillende aspecten van het thema. U kunt kiezen uit de sessies onderzoek, technologie en zorgverlening in de praktijk, mantelzorg, technologie en financiering.

 

Deelname en aanmelden
Deelname aan het symposium is gratis. Het symposium vindt op maandag 1 december van 14.00 tot 17.00 uur plaats bij de Haagse Hogeschool aan het Johanna Westerdijkplein 75 in Den Haag. Wie interesse heeft in het symposium kan zich online inschrijven. Er is plek voor maximaal 65 deelnemers, dus schrijf u snel in. U kunt ook online uw voorkeur doorgeven voor de twee verdiepingssessies.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.