Medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers Dekkersduin kunnen Tovertafel-wens dankzij Nationaal Ouderenfonds laten uitkomen

1-2-2016
Tovertafel voor Dekkersduin

Een lotenverkoop, een crowdfundingsactie en oproepjes voor donaties op de social media. Medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van woonzorgcentrum Dekkersduin hebben de afgelopen maanden alles uit de kast gehaald om een Tovertafel te realiseren. En ze hebben het voor elkaar gekregen, met hulp van Florence Wenst. Die heeft het Nationaal Ouderenfonds ingeschakeld. Op woensdag 10 februari krijgt Dekkersduin van het Nationaal Ouderenfonds een cheque van 2.000 euro overhandigd. Daarmee is de Tovertafel een feit.

 

Tovertafel voor mensen met dementie

De Tovertafel die dankzij alle acties kan worden aangeschaft, is bedoeld voor mensen met dementie. De Tovertafel is voor hen een mooie manier om lichamelijk en geestelijk in beweging te blijven. Op een tafel worden allerlei bewegende afbeeldingen geprojecteerd die zij met hun handen in beweging kunnen zetten. Mensen met dementie zijn vaak passief, waardoor hun fysieke, mentale en emotionele welbevinden achteruitgaat. De Tovertafel komt in Dekkersduin in de gemeenschappelijke woonkamer als onderdeel van de dagbesteding. De Tovertafel, een kastje met programmatuur die boven elke tafel kan worden gehangen, biedt verschillende spelvormen. Mensen met dementie komen daardoor in beweging en maken ook contact met elkaar.

 

Officiële overhandiging cheque

De cheque voor de Tovertafel wordt dinsdag 10 februari om 14.15 door de provinciaal ambassadeur van het Nationaal Ouderenfonds, B.M. Vijverberg-van Steekelenburg, overhandigd aan de medewerkers en stichting Florence Wenst in woonzorgcentrum Dekkersduin aan de Campanulastraat 6 in Den Haag. Het bedrag is beschikbaar gesteld door de samenwerkende fondsen Nationaal Ouderenfonds, stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms. Hiervoor is geput uit het Fonds Ab Laane dat bij het Nationaal Ouderenfonds is ondergebracht.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.