Tweede editie Florence Swingt belooft weer een jazzspektakel te worden

29-3-2016
Tweede editie Florence Swingt | Gulden Huis

De tweede editie van Florence Swingt is een feit. Het festival vindt plaats op zaterdag 23 en zondag 24 april in en rond expertisecentrum Gulden Huis van Florence aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Op diverse podia treden het gehele weekeinde jazzbands en bekende artiesten op, onder wie de North Sea Big Band, Frits Landesbergen en Frits Kaatee & friends!

 

Toonaangevende artiesten komen langs in Gulden Huis

Het programma van Florence Swingt is gerealiseerd door musicus Ton van Ras van Birdie Seven, vibrafonist Frits Landesbergen én enthousiaste medewerkers van Florence. Florence is trots dat ook dit jaar weer zulke toonaangevende artiesten langskomen. De steun van de betrokken sponsoren, de Gemeente Den Haag, RCOAK, Fonds 1818, het VSBfonds en Pianohandel De Liefde, waren hierbij onmisbaar. Florence Swingt wordt op zaterdag 23 april om 14.00 uur officieel geopend door wethouder Rabin Baldewsingh van Sociale zaken, Werkgelegenheid, Wijkaanpak en Sport en stadsdeelwethouder van Escamp en Laak. De prestentatie is twee dagen lang in handen van musicoloog en presentator Gregor Bak.

 

Swingende programmering Florence Swingt

Op het programma staat een groot aantal artiesten. Zo treden op zaterdag 23 april en zondag 24 april onder meer de volgende artiesten op: Jazz Connection, Bert de Kort & friends, Rob Agerbeek, Trio Hans Mantel, Niels Tausk, North Sea Big Band, Greetje Kauffeld en Frits Kaatee & friends. Kijk voor de totale programmering op www.florence.nl/programma-florence-swingt-2016

 

Florence Swingt Band

Natuurlijk treedt tijdens het festival ook de huisband van Florence op: de Florence Swingt Band. Deze band werd speciaal opgericht voor de eerste editie in 2015 en is inmiddels een volwaardige jazzband. De Florence Swingt Band bestaat uit twintig swingende, enthousiaste mannen en één dame.

 

Over Florence Swingt

Het jazzfestival Florence Swingt staat garant voor twee dagen swingende optredens van een groot aantal jazzartiesten. Het festival vond voor het eerst plaats in 2015. Jan Slagter, bekend van Omroep Max, Joke Bruijs, zangeres en comédienne, en Frits Landesbergen, vibrafonist, slagwerker en arrangeur, stelden zich direct beschikbaar als ambassadeur. Florence Swingt 2015 was een groot succes. Het jazzfestival werd druk bezocht en er werd volop genoten van de grote diversiteit aan artiesten. Op www.florence.nl/florence-swingt-in-beeld-en-geluid zijn beelden terug te zien. Ook van de tweede editie in 2016 wordt weer een waar jazzspektakel verwacht.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.