Tweedehandskledingwinkel runnen als dagbesteding

22-6-2015
Tweedehandskledingwinkel runnen als dagbesteding

Een bijzondere winkel opent morgen de deuren in het dagcentrum Mariahoeve van Florence aan de Hofzichtlaan 115 in Den Haag. Floortje, zoals de winkel heet, gaat morgenochtend rond 10.30 uur officieel open. De winkel heeft een ruim assortiment aan betaalbare tweedehandskleding en wordt gerund met hulp van cliënten van de expertise jonge mensen met dementie.

 

Nieuwe behandelactiviteit

Floortje wordt niet alleen geopend omdat het leuk is om een winkel in het expertisecentrum Mariahoeve te hebben waar zowel bewoners als wijkbewoners terechtkunnen. De tweedehandskledingwinkel is vooral opgezet met een ander belangrijk doel: het is een van de nieuwe behandelactiviteiten waaraan cliënten van de dagbesteding mee kunnen doen. Het zijn dan ook jonge mensen met dementie die samen met medewerkers van Florence het winkeltje gaan runnen.

 

Oefenen dagelijkse handelingen

Onder meer het sorteren, wassen en strijken van de kleding en de verkoop en het contact met de klanten dragen bij aan het blijven oefenen van de dagelijkse handelingen. De cliënten van de dagbesteding Mariahoeve wonen allemaal nog thuis en werken op de dagbesteding met activiteiten aan hun vaardigheden. Mooie bijkomstigheid van de winkel Floortje is dat de opbrengst ook nog eens ten goede komt aan de cliënten en de bewoners van Mariahoeve. Floortje is te vinden door de pijlen te volgen vanaf de receptie van expertisecentrum Mariahoeve. De winkel is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.30 tot 14.30 uur.

 

Gezocht: kleding en vrijwilligers

Tweedehandskleding is bij Floortje altijd welkom. Wie nog kleding heeft, kan dit afgeven bij de receptie van Mariahoeve. De cliënten van de dagbesteding zorgen er vervolgens voor dat het voor een mooi prijsje in de winkel komt te hangen, zodat andere mensen er weer blij mee kunnen zijn. Professionele kledingrekken zijn ook gewild. Het dagcentrum Mariahoeve is daarnaast ook nog op zoek naar vrijwilligers voor ondersteuning, het begeleiden van activiteiten en het vervoeren van cliënten naar en van het dagcentrum. Geïnteresseerden kunnen bellen met 070 - 754 66 66.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.