Tweehonderd fietsers tijdens Tour de Florence

7-7-2014
Tweehonderd fietsers tijdens Tour de Florence

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel reed zondag mee met de Tour de Florence ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van zorgaanbieder Florence. Van Moorsel en ruim tweehonderd andere fietsers reden van Florence-locatie naar Florence-locatie.

„Ik sta voor bewegen,” roept Leontien van Moorsel voor het startschot door de megafoon. „Bewegen geeft positieve energie en iedereen kan positieve energie gebruiken.”

 

Duofiets

Op een duofiets vertrekt Van Moorsel samen met de 88-jarige heer Gunneweg. De sportieve Gunneweg noemt het een unieke gelegenheid en hij is blij dat hij met de oud-wielrenster mee mag fietsen. Onderweg vertelt Gunneweg over zijn vrouw met wie hij al 61 jaar getrouwd is. „Zij zijn dankbaar voor de zorg die zij krijgen,” vertelt Van Moorsel. „Ik ben blij met zulke woorden. Ik heb diep respect voor mensen die in de zorg werkzaam zijn.” In het Wijndaelercentrum wordt Gunneweg onthaalt met bloemen en een zoen van zijn vrouw.

 

Route

Op de verschillende locaties waren diverse activiteiten georganiseerd. Bij het Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde waren er optredens van onder andere Jamai en Franky Falcon en bij De Mantel in Voorburg werden ‘ijsjes met een wijsje’ uitgedeeld. Bewoners van Mariahoeve die niet in de gelegenheid zijn de fietstocht te maken en er wel graag op uit wilden, konden een Tour de Mariahoeve maken in een evenemententreintje.

 

Sponsortour

Naast de feestelijke activiteiten fietsten bijna veertig deelnemers voor een goed doel. Teams van de locatie Gulden Huis, Mariahoeve, Oostduin en Jonker Frans hielden een sponsortour en haalden 5.500 euro op voor de gelijknamige zorgcentra. Het Nationaal Ouderenfonds verdubbelt dit bedrag!

 

Ambitie Florence

De Tour de Florence past in de ambitie van Florence om in haar dienstverlening meer de focus te leggen op preventie en gezondheid. Want wie actief is, blijft langer gezond en dat heeft invloed op de kwaliteit van leven.

 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.