Uitwisselingsproject met Arubaanse bejaardenzorg

6-2-2015

Op 17 september 2011 komen acht medewerkers van Stichting Algemene Bejaardenzorg Aruba (SABA) vier weken stage lopen bij zorgaanbieder Florence in Rijswijk. SABA heeft Florence gevraagd kennis over te brengen over belevingsgerichte zorg en dienstverlening aan PG-cliënten.

 

De stage is een vervolg op theorielessen die in Aruba zijn gegeven door twee medewerkers van Florence in juli 2011. Naast het leren over de zorgverlening aan PG-cliënten willen beide partijen ook leren van elkaars cultuur. De stagiaires volgen diverse scholingsmiddagen en gaan in de praktijk aan de slag. De totale zorg die Florence levert aan PG-cliënten komt aan bod: dagbehandeling, observatie en screeningsafdeling, jong dementerenden, zorg, welzijn en activiteiten.

 

De stage wordt, op 13 oktober 2011, afgesloten met een mini-symposium waarbij de stagiaires van SABA, medewerkers en begeleiders van Florence hun ervaringen aan elkaar en het publiek presenteren. Het symposium wordt afgesloten met een Arubaans slotfeest waar ook de bewoners en mantelzorgers voor zijn uitgenodigd. Om ervoor te zorgen dat de opgedane kennis ook op Aruba in de praktijk wordt uitgevoerd, gaan ter afsluiting van dit project vier medewerkers van Florence naar Aruba.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.