Vijf woonzorgcentra doen mee aan landelijke Energiestrijd

24-11-2014

Florence doet deze winter mee aan met de landelijke Energiestrijd. Samen met een groot aantal zorgorganisaties strijdt Florence vanaf 21 december om wie de meeste energie kan besparen. Florence doet mee met de locaties Gulden Huis, Houthaghe, Steenvoorde, Oostduin en Mariahoeve. De strijd wordt natuurlijk gevoerd zonder dat de bewoners er last van hebben. Sterker nog, het binnenklimaat kan er met de wedstrijd alleen maar verder op vooruitgaan.

 

Creatief verbruik verminderen

Drie wintermaanden lang strijden de woonzorgcentra, zonder grote investeringen te doen, op het besparen op energie. De winnaar van de Energiestrijd Zorghuizen 2013 wist in drie maanden 11.000,- euro te besparen. Dit jaar gaan in totaal 39 woonzorgcentra met elkaar de strijd aan. Bewoners, werknemers, management en zelfs mensen in de buurt zetten zich gezamenlijk in om minder energie te verbruiken. Zonder grote investeringen met veel creativiteit en hands on-mentaliteit worden grote besparingen gerealiseerd.

 

Energiegedrag veranderen
Elke woonzorgcentrum heeft inmiddels een eigen energiecaptain gekozen. Vanuit de organisatie van de landelijke Energiestrijd worden diverse bijeenkomsten en acties georganiseerd. Regelmatig worden daarbij de resultaten tot dan toe inzichtelijk gemaakt, om zo de strijd op te voeren en het energieverbruik verder te verlagen. Alleen al door medewerkers en bewoners bewuster te maken van hun eigen energiegedrag kunnen opzienbarende resultaten worden behaald. Onlangs vond in Gulden Huis de startbijeenkomst plaats. Alle deelnemende woonzorgcentra hebben in een teamverband een strijdplan opgezet. De locatie Mariahoeve heeft waarschijnlijk een kleine voorsprong, want dit woonzorgcentrum won afgelopen zomer nog de interne energiecompetitie van Florence.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.