Wijkrestaurant als nieuw sociaal kloppend hart van Escamp

4-5-2015
Wijkrestaurant als nieuw sociaal kloppend hart van Escamp

Escamp heeft weer een wijkrestaurant en dat wordt 19 mei met heel de wijk gevierd. In het restaurant kunnen wijkbewoners tegen een betaalbare prijs een verse maaltijd of broodje komen eten en elkaar ontmoeten. Het wijkrestaurant is gevestigd in het gemeentelijke bedrijfsverzamelgebouw Keu’s Genoeg aan de Genemuidenstraat 208 en is het resultaat van een samenwerking tussen Middin, de Gemeente Den Haag, maaltijdleverancier Gewoon Lekker Thuis en Florence.

 

Opening door burgemeester Van Aartsen

Het wijkrestaurant wordt dinsdag 19 mei om 18.30 uur officieel geopend door burgemeester Jozias van Aartsen. Dit gebeurt in het samenzijn met de wijkbewoners die door de samenwerkende partijen persoonlijk zijn uitgenodigd. De openingsceremonie bestaat uit het doormidden snijden van een drie meter lang belegd brood. Van Aartsen doet dit samen met een cliënt van Middin en een zestigplusser uit de wijk. Daarna kan er van het brood en fingerfoodhapjes worden genoten.

 

Ontmoeten en betaalbaar eten

De oprichtende partijen zijn blij dat het wijkrestaurant een feit is. Na de sluiting van het woonzorgcentrum Loevestein van Florence in 2014 bleek dat er binnen de wijk geen locatie meer was waar buurtbewoners elkaar konden ontmoeten en gezamenlijk van een maaltijd konden genieten. Voor Florence en Gewoon Lekker Thuis reden om een wijkrestaurant te realiseren in samenwerking met Middin en de Gemeente Den Haag. De nieuwe ontmoetingsplek is zeven dagen per week geopend. De prijsstelling voor de basismaaltijden is bewust aangepast op het gemiddelde bestedingspatroon van de bewoners in de wijk. Gasten die een Ooievaarspas hebben, krijgen extra korting op de maaltijd.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.