Woningcorporatie Vidomes en zorgaanbieder Florence ondertekenen huurovereenkomst

4-9-2013
Woningcorporatie Vidomes en zorgaanbieder Florence ondertekenen huurovereenkomst

Op 6 april ondertekenden woningcorporatie Vidomes en zorgaanbieder Florence de huurovereenkomst voor het nieuwbouwproject Nieuw Mariënpark in Leidschendam.

Dankzij deze overeenkomst – die een looptijd heeft van 25 jaar –  is eenderde van het project nu verhuurd. 

 

Bijzonder verheugd

Carla van de Wiel – algemeen directeur bij Vidomes – ondertekende namens de corporatie: “De onderhandelingen waren intensief, dus ik ben bijzonder verheugd dat we dit moment nu kunnen vieren.”  Jim van Geest, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Florence beaamt dit: “Wij zijn blij dat de start van de nieuwbouw in zicht is. De gemeente, Vidomes en Florence hebben zich gezamenlijk ingespannen om tot dit resultaat te komen.”  
 

 

Aanbod Florence

Florence biedt in het toekomstige Nieuw Mariënpark onder meer kleinschalig wonen voor dertig mensen met dementie, 27 zorgappartementen en een zorghotel met twaalf kamers. Daarnaast komen er een mooi restaurant en een grand café, waar ook wijkbewoners van harte welkom zijn. Voor de dagverzorging in Mariënpark – deze was tijdelijk elders ondergebracht – is een nieuwe ruimte gebouwd. Deze ruimte wordt op 7 april officieel geopend.


En verder in Nieuw Mariënpark

Ontwikkelaar en eigenaar van het gehele project is woningcorporatie Vidomes. Directeur Van de Wiel: “Nieuw Mariënpark omvat verder 28 sociale huurwoningen, 78 vrije sectorwoningen en commercieel vastgoed. Tenslotte bouwen we onder het complex een ondergrondse parkeergarage om aan de parkeerbehoefte te kunnen voldoen.” 


Vidomes heeft voor het volledige project een bouwvergunning ingediend. “Wij hopen begin 2012 te kunnen beginnen met de bouw”, sluit Van de Wiel af.

Over Vidomes

Vidomes is als woningcorporatie werkzaam rond Den Haag en heeft vestigingen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk. Wij werken met ruim 200 mensen aan het vitaal maken en houden van de wijken en buurten waar onze 18.000 woningen staan. Want: wonen met plezier staat bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden huisvesting voor een brede groep mensen die hierin moeilijk zelf kunnen voorzien. Ook geven wij extra aandacht aan het verbinden van wonen, welzijn en zorg. 


Over Florence

Florence biedt onder meer thuiszorg, verzorgingshuiszorg, verpleeghuiszorg, jeugdgezondheidszorg, advies en service in Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Voorschoten en Wassenaar. Wij doen dit met ruim 4.000 deskundige medewerkers en een groot aantal vrijwilligers. 

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.