Zorg-studenten winnen prijs met zorgriem

4-9-2013
Zorg-studenten winnen prijs met zorgriem

Studenten van de hbo-opleiding Management in de Zorg aan de Haagse Hogeschool bedachten een zorgriem, Grabb-it. Dit is een handige opbergriem voor verpleegkundigen en verzorgenden die niet meer in uniform werken. Ze hebben hiermee de hbo-prijs gewonnen tijdens de regiofinale van Jong Ondernemen.
 
Zonder uniform

Een van de winnende studenten, Maaike Beukers, is zelf verpleegkundige en het viel haar op dat de zorg steeds meer verschuift van medisch naar welzijngerichte zorg. ‘Dit heeft tot gevolg dat steeds meer organisaties er voor kiezen om een huiselijke sfeer te behouden, zonder uniform dus.’ Maar zo wordt het wel lastig om al je spullen, zoals handschoenen en tape, nog kwijt te kunnen.


Daarom bedachten de studenten van het winnende studentenbedrijf Brilliant Healthcare Productions een riem voor zorgmedewerkers waar je flexibel verschillende vakjes aan kunt bevestigen. De jury is enthousiast over het winnende product: ‘Goed doordacht, complimenten zijn verdiend.’

 

Test

De studenten produceerden en ontworpen de riem en startten ook een succesvolle pilot bij zorginstelling Florence, waar medewerkers de riem testten. Afgezien van wat praktische puntjes, zoals de kleur en de drukknopjes, is de riem enthousiast ontvangen.
Halve finaleBPH versloeg vier andere studentenbedrijfjes van de opleiding Technische Bedrijfskunde. Ze wonnen een check van 250 euro en mogen door naar de landelijke halve finale op 15 mei. 


Markt

Beukers vertelt dat het nog niet zeker is of de riem daadwerkelijk op de markt komt. ‘Dat ligt eraan of het lukt om de verbeteringen door te voeren en of we een aflevergarantie krijgen van Florence.’ Als de riem op de markt komt betaal je er €32,50 voor. De riem is niet alleen praktisch, je kunt hem ook opleuken met buttons. Zo kun je de riem uniek maken. 

Bron: Haagse Hogeschool, Nursing

Beeld: Haagse Hogeschool

Door: Redactie Nursing, Arjanne Aleman

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.