Japanse delegatie bekijkt Nederlandse zorg in nieuw Adegeest

24-9-2015
Japanse delegatie bekijkt Nederlandse zorg in nieuw Adegeest

De pas geopende nieuwbouwlocatie van woonzorgcentrum Adegeest van Florence in Voorschoten kreeg onlangs bezoek van vijfentwintig Japanse ondernemers. De Japanse delegatie kwam uit de regio Okinawa, een zogenoemde ‘blue zone’. Op de wereld zijn vier van deze gebieden waar relatief veel mensen gezond, vitaal en gelukkig ruimschoots de honderd halen en zelfs nog ouder worden. Ouderenzorg is in Japan dan ook erg belangrijk. In Japan liggen echter veel ouderen op bed. De Japanse ondernemers wilden in Adegeest bekijken hoe er in Nederland voor ouderen wordt gezorgd.

 

Japanse delegatie onder de indruk van Adegeest

Het bezoek was al direct bij binnenkomst erg onder de indruk van de nieuwbouw van Adegeest, waar mensen met een zorgindicatie zelfstandig kunnen wonen in een appartement of op de afdelingen voor intensieve zorg. Ook de kapsalon kreeg veel aandacht, een faciliteit die ze in Japan niet kennen binnen de zorg. De Japanners werden welkom geheten door wijkmanager Clarine van Wessem en zorgmanager Ingrid Nolet. De delegatie uit Japan is uitgelegd hoe de ouderenzorg in Nederland in elkaar zit. Daarna werd er een rondleiding gemaakt door Adegeest.

 

Kijken naar mogelijkheden in de ouderenzorg

Tijdens de rondgang heeft Florence vooral willen laten zien dat er binnen de zorg wordt gekeken naar wat iemand nog wel kan. Bewoners en cliënten krijgen verschillende mogelijkheden aangeboden om lichamelijk en geestelijk zo vitaal mogelijk te blijven. Op de zorgafdeling voor mensen met geheugenproblemen kan iemand bijvoorbeeld gewoon, onder begeleiding, blijven koken als dat zijn of haar hobby is. Tijdens de rondleiding werden ook de Braintrainer en de Fietslabyrint gedemonstreerd. Hiermee kunnen mensen hun geheugen trainen.

 

Mooi en beschermd wonen binnen Adegeest

Een bewoner van Adegeest liet de Japanse delegatie met veel plezier zijn huurappartement zien. Zo konden zij met eigen ogen zien hoe mooi het wonen is op de nieuwe locatie in Voorschoten. Natuurlijk ontbraken tijdens de rondleiding de Hollandse lekkernijen niet: er werd volop genoten van broodjes kroket in het wijkrestaurant van Adegeest en van stroopwafels bij de koffie.

 

Kijk voor meer foto's van het bezoek op www.facebook.com/florencezorg

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.