Jong Florence initiatiefnemer van informatieve website Groter Worden

12-10-2015
Jong Florence is de initiatiefnemer van informatieve website Groter Worden

Onlangs is de website Groter Worden online gegaan. Op www.groterworden.nl kunnen ouders van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar allerlei informatieve films bekijken op het gebied van gezonde ontwikkeling en positief opvoeden. De website is ontstaan uit een samenwerking van elf organisaties in de jeugdgezondheidszorg. Initiatiefnemer is Jong Florence die zich richt op de zorg voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar.

 

Informatieve video's over opvoeden

De eerste filmpjes over het opvoeden van kinderen zijn inmiddels te bekijken. Zo kunnen ouders meer informatie krijgen over onder meer het voorbereiden van een kind voor een bezoek aan het consultatiebureau of op de komst van een broertje of zusje. Daarnaast zijn er informatieve video’s over tanden poetsen, de eerste hapjes en op een potje gaan. De elf deelnemende jeugdgezondheidszorgorganisaties gaan zo’n dertig filmpjes produceren. Alle video’s duren ongeveer drie tot vier minuten en bevatten een eenduidige boodschap. Als een onderwerp meer tijd nodig heeft, wordt deze in meerdere adviesvideo’s gepresenteerd.

 

Inbreng Jong Florence

Reden voor de samenwerking is dat veel organisaties in de jeugdzorg al video’s maken voor hun eigen website. Veel van die informatie is niet specifiek voor één organisatie, maar kan makkelijk worden gedeeld. Dat bracht Jong Florence op het idee om de krachten te bundelen en samen te gaan werken. Jong Florence heeft al een groot aantal van haar filmpjes geschikt gemaakt voor Groter Worden. De video’s gaan onder meer over op vakantie gaan, mediaopvoeding, darmkrampjes, veilig slapen, een eigen willetje, leren lopen, oefenen op de buik en het afscheid van de speen. Deze korte filmpjes worden de komende tijd op de website geplaatst. De andere deelnemende partijen gaan hetzelfde doen.

 

Deelnemende partijen Groter Worden

De organisaties die bijdragen aan de website Groter Worden zijn: Jong Florence, GGD Haaglanden, Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West, GGD Amsterdam, GGD Gelderland-Zuid, GGD Kennemerland, GGD Regio Utrecht, GGD West Brabant, Stichting Icare JGZ, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland (STMR) en Volksgezondheid JGZ Utrecht. Met landelijke partijen als de Stichting Opvoeden.nl, de Groeigids, het Nederland Centrum Jeugdgezondheidszorg en het virtueel Centrum voor Jeugd en Gezin (V-CJG) lopen er gesprekken over ondersteuning en samenwerking.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.