Koor Inspirited wint Florence Korenslag

De finale van Florence Korenslag is gewonnen door koor Inspirited.

Koor Inspirited, fotograaf Alex Schröder

Gistermiddag ging dit koor, onder leiding van dirigent/pianist Peter Dingemanse, uit Rijswijk er met de Florence Korenslagbokaal vandoor. De finale vond plaats in locatie Mariahoeve van Florence in Den Haag.

Florence Korenslag

In totaal deden er 11 koren uit de Haagse regio mee aan Florence Korenslag. Vier koren gingen door naar de finale van gisteren: koor Leedvermaak, popkoor Pepperoni, popkoor Blue Noties en koor Inspirited. Deze koren kregen tijdens de finale elk 20 minuten de tijd om hun muzikale kunsten te vertonen. De bewoners klapten en zongen, met vooral bekende liedjes, in volle borst mee. Iedereen genoot volop van de optredens en de jamsessie van de koren in de pauze.

Korenslagbokaal

Een vakkundige jury, onder voorzitterschap van Helmi Verhoeven, beoordeelde alle optredens. Over de zangkwaliteit van alle koren was de jury zeer te spreken. Uiteindelijk werd koor Inspirites, bestaande uit dertig mannen en vrouwen, aangewezen als winnaar. Alle koren vielen in de prijzen. De eerste prijs bestond uit de Florence Korenslagbokaal en een bedrag van 750 euro. De andere koren kregen elk 250 euro.

 

Positieve invloed op welzijn

Zeker voor bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger. Zingen of naar muziek luisteren heeft een positieve invloed op het welzijn van iedereen - en zeker op dat van ouderen. Door het evenement in de winter te organiseren wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten in de donkere korte dagen. Florence Korenslag wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en de Gemeente Den Haag.

Foto's

De foto's van de finale zijn via bijgesloten link te bekijken en te downloaden: https://photos.app.goo.gl/g5ncDbPYG6h3qhNs6 
Hoge resolutie beelden kunnen besteld worden via alex.schroder@gmail.com