Kortdurend verblijf mét zorg in Adegeest

Adegeest in Voorschoten biedt een vorm van ouderenzorg.

Kortdurend verblijf mét zorg in Adegeest

Verblijf Adegeest  

Woonzorgcentrum Adegeest van Florence in Voorschoten biedt vanaf februari een extra vorm van ouderenzorg. Naast de verpleeghuis- en thuiszorg is het nu ook mogelijk om gebruik te maken van het zogeheten eerstelijnsverblijf, laag complex (ELV). Deze zorg is bedoeld voor mensen die kortdurende ondersteuning of begeleiding nodig hebben. Bijvoorbeeld bij de dagelijkse zorg of zoiets specifieks als wondzorg. Zij kunnen hiervoor binnen Adegeest logeren.

Langer thuis 

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Met thuiszorg en ondersteuning van onder anderen mantelzorgers is dat vaak het beste. Op die manier kan iemand zoveel mogelijk zijn leven blijven leiden dat hem lief is. Maar soms heeft iemand kortdurende zorg nodig, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, een ziekte of een val. Woonzorgcentrum Adegeest aan de Bachlaan 21 in Voorschoten biedt ouderen vanaf nu de mogelijkheid om in die situaties kortdurend te komen logeren. Dit kan als er sprake is van een enkelvoudige aandoening. Er zijn meerdere comfortabele kamers beschikbaar.

Betaald vanuit zorgverzekering

Of iemand voor het tijdelijke verblijf mét zorg in aanmerking komt, bepaalt de huisarts of de behandelaar in het ziekenhuis. Iedereen die een indicatie krijgt voor een ‘eerstelijnsverblijf, laag complex’, kan in Adegeest terecht. Het doel van het verblijf is herstellen en weer terugkeren naar de eigen woning. De zorgmedewerkers van Adegeest kijken tijdens het verblijf zoveel mogelijk naar wat iemand zelf kan en stimuleren dit ook. Omdat het verblijf kortdurend is en een medische reden heeft, wordt het eerstelijnsverblijf met zorg betaald vanuit de zorgverzekering. Het eigen risico wordt door de zorgverzekeraar berekend.

Eigen of tijdelijke huisarts en apotheek

Inwoners uit Voorschoten die gebruikmaken van de kortdurende zorg in Adegeest, worden tijdens hun verblijf behandeld door hun eigen specialist en huisarts. Medicijnen worden geleverd vanuit hun eigen apotheek. Bij verblijf door mensen van buiten Voorschoten kan de huisartsenpraktijk Nijst en Lummen de behandeling tijdelijk overnemen. Florence werkt daarnaast samen met Apotheek Deltaplein in Voorschoten. Op die manier zijn zowel de huisartsenzorg als de medicijnen voor iedereen altijd dichtbij.