Lichaam en geest gezond houden tijdens Maand van de Vitaliteit in Loosduinen

13-9-2017
Activiteiten voor ouderen | Maand van de Vitaliteit

Ook dit jaar is de maand oktober door de Gemeente Den Haag uitgeroepen tot de Maand van de Vitaliteit. Dat houdt in dat er binnen de stadsgrenzen weer van alles te doen en te beleven is voor actieve 60-plussers. Natuurlijk doet Florence als gezondheid- en zorgorganisatie graag aan deze maand mee. In Loosduinen houden we extra activiteiten waarmee lichaam en geest vitaal blijven.

 

Leuk en actief beweegprogramma tijdens Maand van de Vitaliteit

Binnen de woonzorgcentra Houthaghe aan de Toon Dupuisstraat 10 en woonzorgcentrum Wijndaelercentrum aan de Catharina van Rennesstraat 8 in Den Haag is tijdens de Maand van de Vitaliteit van alles te beleven. Er is een leuk en actief programma samengeteld waarmee mensen lekker in beweging kunnen komen en waarbij ze anderen kunnen ontmoeten. De deelname aan alle activiteiten is gratis en aanmelding is niet nodig, tenzij hieronder anders vermeld. De activiteiten worden door de Gemeente Den Haag gesponsord.

 

Programma Houthaghe

In Houthaghe wordt er tijdens de Maand van de Vitaliteit elke donderdag iets gedaan. De activiteiten beginnen om 10.30 uur: mensen van 60 jaar en ouder kunnen tot 12.00 uur meedoen aan onder meer Walking Basketball (in wandeltempo), Zumba, Oud of the Boks (bokslessen) en de Florence Hiphop Studio. Vanaf 13.30 uur vindt er elke donderdag een ontspanningsmiddag plaats, want na lichamelijke activiteit is het natuurlijk altijd goed om even te rusten. Een overzicht van de activiteiten

 

 • 5 oktober: het Zeemanskoor geeft een optreden om 10.30 uur en opent daarmee het Vitaliteitsprogramma. Daarna kan er worden deelgenomen aan de activiteiten als Walking Basketball, Zumba, Oud of the Boks en de Florence Hiphop Studio. Om 13.30 uur vindt er een lezing plaats over gezonde hapjes en drankjes en wordt er een gratis proeverij gehouden.
 • 12 oktober: van 10.30 tot 15.00 uur is er de keuze uit verschillende activiteiten. Vanaf 10.30 uur vindt er een wellnessdag plaats met gratis schoonheidsbehandelingen en gezonde hapjes en drankjes. De behandelingen worden gegeven door 25 leerlingen van het Mondriaan College en professionals van Senior ten Top.
 • 19 oktober: van 10.30 tot 12.00 uur zijn er diverse beweegactiviteiten. Om 13.30 uur wordt er een modeshow gegeven door een modehuis en zijn er gezonde hapjes en drankjes.
 • 26 oktober: van 10.30 tot 12.00 uur zijn er diverse actieve activiteiten. Om 13.30 uur vindt er een muzikale afsluiting plaats met het Gouwe Ouwe Koor en er kan worden gedanst, met en zonder rolstoel.

 

Programma Wijndaelercentrum

Ook Wijndaelercentrum biedt tijdens Maand van de Vitaliteit een druk en actief programma:

 

 • 3 oktober: workshop Mindcare Christfullness. Bij deze christelijke mindfulnesstraining kunnen mensen meer zicht krijgen op hun eigen gedachten en patronen. Aanvang: 10.30 uur.
 • 4 oktober: mobiele kinderboerderij. Tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur komen er allerlei dieren langs die graag geknuffeld en geaaid willen worden.
 • 5 en 19 oktober en 2 november: weerbaarheidstraining voor 60-plussers. De deelnemers leren meer over veilig wonen en veilig over straat. Van 14.30 tot 16.00 uur.
 • 10 oktober: workshop over voeding met quiz en proeverij. Aanvang: 10.30 uur.
 • 24 oktober: bazaar en kookworkshop. Van 10.30 tot 12.00 uur.
 • 27 oktober: optreden Jacques Herb. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.00 uur. Kosten: drie euro, inclusief koffie en thee.
 • 27 oktober: wellnessdiner. Een lekkere verwenmaaltijd met onder meer vergeten groenten. Aanvang: 12.00 uur of 17.00 uur. Reserveren: 070 – 754 23 61.

 

Den Haag Seniorvriendelijke stad

De Maand van de Vitaliteit is een initiatief van de gemeente Den Haag in het kader van het actieprogramma ‘Den Haag Seniorvriendelijke stad’. De stad heeft de ambitie om dé Europese stad te worden waar je prettig en waardig ouder kunt worden. Daarmee wil de gemeente dat ouderen zo lang mogelijk vitaal blijven en dus mentaal en fysiek deel uitmaken van de maatschappij. Dat sluit nauw aan bij de activiteiten voor ouderen die Florence het gehele jaar aanbiedt onder de naam Actief.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.