Nieuw seizoen Alzheimer Café Rijswijk

Het Alzheimer Café Rijswijk begint weer met elke maand een thema.

Alzheimer Café Rijswijk | 24 september

Wat is dementie

Het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Rijswijk zal van start gaan op dinsdag 24 september, met als thema ‘Wat is dementie?’. Er zal onder andere ingegaan worden op wat het verschil is tussen ‘normale’ vergeetachtigheid en dementie, hoe de diagnose dementie gesteld wordt en welke vormen van dementie er zijn. Norbert Kemp is werkzaam als specialist ouderengeneeskunde, kaderarts psychogeriatrie en BOPZ-arts en zal de spreker van de avond zijn. Cassandra Nihot, psycholoog, is de gespreksleider

Tijd en locatie Alzheimercafé Rijswijk

Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulenten Lisette Elgershuizen en Manon van Oostenbrugge informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 00 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl

Over het Alzheimer Café Rijswijk

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café is onderdeel van het Ontmoetingscentrum Rijswijk.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.