Nieuw seizoen Alzheimer Café

Het nieuwe seizoen van het Alzheimer Café Rijswijk start dinsdag 29 september en heeft als thema Wat is dementie?

Nieuw seizoen Alzheimer Café Rijswijk | Florence

Vergeetachtig of dementie?

Tijdens de eerste bijeenkomst wordt ingegaan op wat het verschil is tussen normale vergeetachtigheid en dementie, hoe de diagnose dementie wordt gesteld en welke vormen van dementie er zijn. Sanneke Mannaert is werkzaam als specialist ouderengeneeskunde en is de spreker van de avond. Jacqueline Lansdaal, maatschappelijk werker, is de gespreksleider.

Tijd en locatie Alzheimercafé

Het Alzheimer Café vindt plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners. Als u wilt komen, dan moet zich even aanmelden via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl of 070 - 757 92 00. Bij de bijeenkomst wordt natuurlijk rekening gehouden met de coronamaatregelen.

Bereikbaarheid en mantelzorgondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 22 en 30) prima te bereiken. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet mee willen nemen en niet alleen willen laten, kunnen bij mantelzorgconsulente Talitha Nobbe informeren of een vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 070 - 757 92 00 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café is onderdeel van het Ontmoetingscentrum Rijswijk.