Nieuw Talentcentrum voor Florence

Florence heeft een Talentcentrum geopend in Den Haag.

Nieuw Talentcentrum: zorgen voor nog meer werkplezier

Zorgen voor medewerkers

Zonder toegewijde zorgmedewerkers geen goede zorg en ondersteuning. Florence weet dat het belangrijk is dat er óók goed voor de zorgmedewerkers zelf wordt gezorgd. Speciaal daarom is gisteren het Talentcentrum geopend. Daarmee krijgt elke zorgmedewerker binnen Florence de aandacht die hij of zij verdient.

Bijzondere locatie Talentcentrum

Het Talentcentrum is gevestigd in verpleeghuis Gulden Huis aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Die locatie is een bijzondere, want Gulden Huis was bij haar opening, 53 jaar geleden, het meest vooruitstrevende verpleeghuis van Nederland. Vele zorgmedewerkers werden hier opgeleid voor het vak. Ellen Maat, bestuurder, opende op deze historische zorgplek gisteren onder grote belangstelling van medewerkers, cliënten en samenwerkingspartners het Talentcentrum anno nu.

Opleiding, vitaliteit en preventie

Met het Talentcentrum wordt de zorg voor de zorgmedewerkers binnen Florence verder geoptimaliseerd. “We hebben binnen ons nieuwe Talentcentrum de krachten gebundeld”, vertelt manager Petra Oldenhage. “Ons Talentcentrum bestaat uit een Academie, het team Vitaliteit & Loopbaancoaching en het team Werken & Gezondheid. Het is belangrijk dat die drie pijlers bij elkaar zitten. Je kunt namelijk heel hard werken aan de vitaliteit van een medewerker of hem of haar een opleiding aanbieden, maar als je geen aandacht hebt voor een eventuele privésituatie die kan leiden tot verzuim, dan komt iemands talent alsnog niet tot ontwikkeling.”

Meer werkplezier

Binnen het Talentcentrum worden om die reden alle kanten van de zorgmedewerkers belicht. “Met de bedoeling ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar talent kan inzetten of verder kan ontplooien”, aldus Petra. “Uit onderzoek blijkt dat wanneer iemand ruimte krijgt om zijn talent te ontwikkelen, het werkplezier verder toeneemt. En dat is heel belangrijk, zeker in de zorg waar het altijd hard werken is. Dat werkplezier komt niet alleen de zorgmedewerker zelf ten goede, maar ook het team én uiteindelijk de bewoners en cliënten.”

Ontwikkelen

Met het Talentcentrum krijgen medewerkers de kans zich op alle mogelijke manieren te ontwikkelen. “We bieden vanuit onze Academie verschillende trainingen, leertrajecten en e-learningmodules. Dat doen we in samenwerking met onder meer het Regionaal Opleidingscentrum, het leerbedrijf SBB en diverse hogescholen.” Medewerkers mogen zich volgens Petra ook op andere gebieden ontplooien. “Het kan heel goed zijn dat iemand een talent heeft voor het geven van inspirerende workshops, maar dat hij dat niet nodig heeft in het dagelijkse werk. Als wij merken dat iemand daar juist heel blij van wordt, dan kunnen we altijd onderzoeken wat er mogelijk is. Iemand die veel weet over decubitus kan bijvoorbeeld prima als intern deskundige bij de Academie zijn kennis delen. Alles kan, als het ontwikkelen van het talent maar werkplezier oplevert en de balans tussen werk en privé goed blijft.”

Goed werkgeverschap

Natuurlijk is de oprichting van het Talentcentrum ook bedoeld om toekomstige medewerkers het goed werkgeverschap van Florence te laten zien. “Florence heeft altijd mensen nodig die zich aan de organisatie willen verbinden. En als zij horen dat Florence als werkgever goed voor hen zorgt, is dat wellicht een extra reden om te solliciteren.”

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.