Nieuwe interim-voorzitter

Florence benoemt Arnoud Weermeijer als interim-voorzitter.

Arnoud Weermeijer

Aanstelling

De raad van toezicht en de raad van bestuur van zorgaanbieder Florence zijn verheugd met de aanstelling van Arnoud Weermeijer als voorzitter raad van bestuur ad interim met ingang van 1 februari 2020. Arnoud volgt Niels Honig op, die per 1 februari lid wordt van de raad van bestuur van Franciscus Gasthuis & Vlietland.

Interim-bestuurder

Arnoud Weermeijer, van huis uit econoom, is een ervaren interim-bestuurder in de gezondheidszorg. Zo was hij bestuurder van de Alrijne Zorggroep, het Waterlandziekenhuis en het Spaarne Gasthuis. Op dit moment is hij interim-bestuurder bij het Haaglanden Medisch Centrum (HMC). ​Arnoud Weermeijer verbindt zich voor één jaar aan Florence en vormt dan samen met Ellen Maat de raad van bestuur.

Liane den Haan, voorzitter van de raad van toezicht van Florence, is blij met de benoeming van Weermeijer: “De raad van toezicht heeft er het volste vertrouwen in dat Arnoud Weermeijer en Ellen Maat gezamenlijk de ingezette strategische koers, die er op is gericht de toekomstige ontwikkelingen in de ouderenzorg het hoofd te bieden, zullen voortzetten. De benoeming van Arnoud als interim-voorzitter biedt ons als raad van toezicht de gelegenheid ons te buigen over een structurele invulling van de raad van bestuur.”