Wethouder opent tweede ontmoetingscentrum in Voorburg

6-6-2016
Wethouder opent tweede ontmoetingscentrum in Voorburg

Binnenkort is het zover: dan heeft Voorburg er een nieuwe locatie voor ontmoeting bij. Het ontmoetingscentrum Essesteijn, dat is gevestigd in het wijkcentrum Essesteijn aan de Elzendreef 10, wordt op 2 september officieel geopend. Na de officiële opening is er een optreden van Look-a-like Dorus en De Gehoorgangsters zorgen voor een muzikaal sausje. Gewoon Lekker Thuis, een dochteronderneming van Florence, regelt de hapjes.

 

Opening tweede ontmoetingsplaats Voorburg

De openingshandeling van ontmoetingscentrum Essesteijn vindt om 13.30 uur officieel plaats en wordt uitgevoerd door wethouder Floor Kist van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Het nieuwe ontmoetingscentrum is het resultaat van de samenwerking tussen wijkvereniging Essesteijn en zorgorganisatie Florence, die in Voorburg de woonzorglocatie De Mantel heeft. Ook in dit woonzorgcentrum is een ontmoetingscentrum, maar de vraag naar een dergelijke faciliteit is zo groot, dat een tweede ontmoetingsplaats binnen Voorburg meer dan gewenst is. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de ontwikkeling van het ontmoetingscentrum Essesteijn met een subsidie mede mogelijk gemaakt.

 

Zelfredzaamheid vergroten

Ook het ontmoetingscentrum Essesteijn is bestemd voor mensen uit de directe omgeving, met of zonder zorgindicatie. Binnen het ontmoetingscentrum worden diverse activiteiten aangeboden, zoals een buurt-high tea en spelletjesmiddagen, en er kan gebruik worden gemaakt van een warme- of een broodmaaltijd. Het nuttigen van thee, koffie of een ander drankje is eveneens mogelijk. Mensen kunnen elke woensdag en vrijdag en één keer per twee weken op maandag van 10.00 tot 16.00 uur in Essesteijn terecht. Met het ontmoetingscentrum willen wijkvereniging Essesteijn en Florence de zelfredzaamheid van ouderen vergroten, de kwaliteit van leven verder verbeteren en vereenzaming tegengaan.

 

Aanmelden en meer informatie

Wie interesse heeft om een dag of meerdere dagen per week naar het ontmoetingscentrum in wijkgebouw Essesteijn te komen, kan zich aanmelden bij de receptie van woonzorgcentrum De Mantel aan de Klaverweide 54 in Voorburg. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Desiree Kemmers of Joyce Donkersteeg van Florence. Dit kan via desiree.kemmers@florence.nl, joyce.donkersteeg@florence.nl of via 070 – 754 37 77.

Contact
070 - 41 31 000
Bel mij terug
Naam*
Telefoonnummer*
Ik heb een vraag over:
Vul hier niets in a.u.b.