100ste wijkdiner in Mariahoeve in Griekse stijl

100ste wijkdiner in Mariahoeve in Griekse stijl

Binnenkort vindt in expertisecentrum Mariahoeve aan de Hofzichtlaan 115 in Den Haag het 100ste wijkdiner plaats. Om deze gelegenheid extra feestelijk te maken, staat het diner in het teken van het thema ‘Griekenland’. Dat houdt in lekker Grieks eten, Grieks drinken en natuurlijk Griekse muziek.

Aanmelden
Het 100ste wijkdiner wordt gehouden vrijdag 25 november en begint om 17.00 uur. Mensen die zin hebben om mee te eten, kunnen zich aanmelden via 070 - 754 66 66. De entree bedraagt 15 euro. Hiervoor krijgt u een uitgebreid driegangendiner in Griekse stijl.

Ontstaan in 2008

Het eerste wijkdiner vond plaats in 2008. “Aanleiding was een gesprek dat ik had met Frans, een toenmalig lid van de Wijkcliëntenraad”, vertelt Martin van Wijngaarden, coördinator activiteiten bij Mariahoeve. “Hij vertelde mij dat we iets moest organiseren voor mantelzorgers. Zijn vrouw, die vier jaar geleden helaas is overleden, had dementie. Hij was op zoek naar een plek om met anderen te kunnen praten. Samen bedachten we een wijkdiner, waarbij iedereen uit de wijk kon aansluiten. Niet alleen om over dementie te praten, maar gewoon over van alles. We wilden tegelijkertijd de sociale contacten versterken.”

Nieuwe vriendschappen

Het wijkdiner was al snel een groot succes. “Elke laatste vrijdag van de maand vindt het wijkdiner plaats”, aldus Martin. “Er komen gemiddeld zo’n vijftig mensen eten. Het is altijd erg gezellig en er wordt veel met elkaar besproken. Frans komt trouwens na al die jaren ook nog steeds. Ik weet dat er dankzij onze wijkdiners ok nieuwe vriendschappen in de wijk zijn ontstaan. Voor het 100ste wijkdiner hebben we al zeventig aanmeldingen. Er is plek voor meer mensen, hoor.”

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.