Actieve 60-plussers van Florence in nieuwe TV West-serie

Actieve 60-plussers van Florence in nieuwe TV West-serie

TV West zendt vanaf woensdag 3 mei de gloednieuwe serie ‘Nog lang en gelukkig’ uit. In vijf afleveringen onderzoekt presentator Manuel Venderbos hoe je je leven het best kunt inrichten ná je pensioen. Manuel ontmoet bekende en minder bekende regiogenoten die één ding met elkaar gemeen hebben: ze hebben nog lang geen zin om achter de geraniums te zitten!

Lichamelijk en geestelijk actief

Het blijkt dat hoe langer je lichamelijk en geestelijk actief blijft, hoe langer je je goed blijft voelen en gezond blijft. Hoogleraar Ouderengeneeskunde professor Slaets weet daar alles van. Uit zijn onderzoek zijn vijf aandachtsgebieden naar voren gekomen, die de basis vormen om je gelukkig te voelen:

  • Wonen - hoe en waar woon je?
  • Contacten en relaties – mensen om je heen hebben.
  • Positief in het leven staan - liefde overdragen.
  • Je nuttig voelen - iets voor een ander kunnen betekenen.
  • Een gezonde leefstijl – bewegen en goede voeding.

Blauw verenpak

In elke aflevering staat een ‘hoofdrolspeler’ centraal. Zo spreekt Manuel onder meer met acteur Peter Tuinman en met de geheimzinnige actrice die al sinds 1991 in het blauwe verenpak van niemand minder dan Pino zit. Wat is hun verhaal? Welke zin geven zij aan het leven? Ook gaat Manuel de straat op met de vraag: wat maakt jou gelukkig?

Florence Actief

Wat kan je eigenlijk allemaal doen na je pensioen? Dansen, creatief bezig zijn of je hersenen laten werken: als Florence bieden wij natuurlijk tal van cursussen. Van workshops salsa en hiphop tot cursussen fotografie, schilderen en theaterschool. Manuel bekijkt de mogelijkheden van Florence Actief.  Ook volgt TV West onze  Florence Popband met actieve 60-plussers uit Den Haag die elke week druk repeteren voor hun optreden op Parkpop.

Uitzendtijden

‘Nog lang en gelukkig’ is vanaf 3 mei elke woensdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna op elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website van Omroep West en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.