Alzheimer Café Haagse Hout over lerend vermogen

Alzheimer Café Haagse Hout over lerend vermogen

Veel mensen weten niet dat mensen met dementie nog goed in staat zijn om nieuwe dingen te leren. Met die reden staat het volgende Alzheimer Café Haagse Hout op woensdag 12 april in het teken van ‘dementie en lerend vermogen’.

Langzamer en anders nieuwe dingen leren

Verschillende onderzoekers hebben aangetoond dat mensen met dementie wel degelijk nieuwe dingen kunnen leren. Omdat de hersenen minder goed functioneren, gaat dit leren langzamer en anders, maar het is niet onmogelijk. Door gebruik te maken van het lerend vermogen van mensen met dementie, kunnen heel positieve resultaten worden bereikt op het gebied van kwaliteit van leven, van zowel degene met dementie als van de mantelzorgers. Ook bepaald gedrag kan worden aan- en afgeleerd.

Tijd en locatie Alzheimer Café Haagse Hout

Het Alzheimer Café Haagse Hout vindt plaats op woensdag 12 april in wijk- en dienstencentrum Mariahoeve aan de Ivoorhorst 155. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt ongeveer tot 21.30 uur. Wijk- en dienstencentrum Mariahoeve is bereikbaar met tramlijn 6 en bus 24, halte Reigersbergenweg. Wanneer u met de auto komt, kunt u gratis parkeren in de buurt. Voor meer informatie over het Alzheimer Café kunt u contact opnemen met programmacoördinator Jozien Wolthers via jwolthers@cardia.nl of via 06 - 13 80 21 18.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over  dementie en de gevolgen ervan bespreekbaar maken. Het Alzheimer Café Loosduinen wordt georganiseerd door de zorg- en welzijnsorganisaties Cardia, Evita, Florence, HWW Zorg, Nebo, Parnassia Groep, PEP, Stichting Eykenburg en Vóór Welzijn.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.