Alzheimer Café Rijswijk: ‘Raak me nog eens aan’

Alzheimer Café Rijswijk: ‘Raak me nog eens aan’

Ook als je dementie hebt, zijn intimiteit en seksualiteit belangrijk. Tijdens het volgende Alzheimer Café Rijswijk, op dinsdag 28 februari, wordt dit thema besproken.

Belangrijk om te praten

Iemand met dementie krijgt met veel veranderingen te maken. Met dementie veranderen ook de gevoelens en behoeften ten aanzien van intimiteit en seksualiteit. Dit geldt zowel voor degene met dementie als voor de partner. Er wordt nog niet veel over gesproken. Toch is het belangrijk dit wel te doen. Wat verandert er precies? Hoe ga je daar samen mee om? Frans Hoogeveen, GZ-psycholoog van Florence, komt tijdens het Alzheimer Café meer vertellen over dit onderwerp. Jan Oosterling is deze keer gespreksleider.

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 28 februari plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en ondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 - 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 28 maart en gaat over ‘Gaat het nog wel thuis?’.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.