Alzheimer Café Rijswijk in het teken van opname

Alzheimer Café Rijswijk in het teken van opname

Wanneer de zelfredzaamheid verdwijnt en thuis wonen moeilijk wordt, kan een opname in zicht komen. Dit is een moeilijke beslissing en het is een ingrijpende gebeurtenis, voor zowel de persoon met dementie als de familie. Zijn er alternatieven en hoe maak je een keuze? Hoe kan je je hierop voorbereiden? Het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 25 april staat in het teken van het thema ‘Wat doe je als opname in zicht komt?’. Tijdens deze bijeenkomst komt Jeannette Mulder, verpleeghuismaatschappelijk werker, vertellen over het thema. Marjan Corbeek, psycholoog bij Florence, is gespreksleider.

 

Tijd en locatie

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 25 april plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en ondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 - 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 30 mei en gaat over het belang van bewegen en dementie.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.