Alzheimer Café Rijswijk: omgaan met gedragsveranderingen

Alzheimer Café Rijswijk: omgaan met gedragsveranderingen

Mensen met dementie veranderen in hun gedrag. Tijdens het volgende Alzheimer Café Rijswijk op dinsdag 31 januari wordt besproken hoe ‘onbegrepen gedrag’ ontstaat en wordt een handreiking gegeven hoe er mee kan worden omgegaan.

Psycholoog als gastspreker

Volgens schattingen vertoont 80 tot 90 procent van mensen met dementie regelmatig onbegrepen gedrag. Het gaat hier om alle gedragingen van de persoon met dementie die door de omgeving - en vaak vooral ook door de persoon zelf - als moeilijk hanteerbaar worden ervaren. Veel onbegrepen gedrag is afhankelijk van de situatie, de persoonlijkheidskenmerken van die persoon en de mensen om hem of haar heen. Annemarie Rausch, psycholoog bij Florence, komt tijdens het Alzheimer Café meer vertellen over gedragsveranderingen bij mensen met dementie en wordt een handreiking gegeven hoe hier mee om te gaan. Marjan Corbeek, GZ-psycholoog, is tijdens het Alzheimer Café Rijswijk gespreksleider.

Tijd en locatie Alzheimer Café Rijswijk 

Het Alzheimer Café vindt dinsdag 31 januari plaats in Wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. De deuren gaan om 19.00 uur open. De toegang is gratis. Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek. Na de pauze kunnen vragen worden gesteld. Daarna is het mogelijk om tot 21.30 uur na te praten met bezoekers, vrijwilligers en hulpverleners.

Bereikbaarheid en ondersteuning

Wijkcentrum Stervoorde is met de auto en openbaar vervoer (buslijnen 18 en 30) prima te bereiken. Parkeren kan kosteloos met een parkeerkaart, voor twee uur. Belangstellenden die het Alzheimer Café willen bezoeken, maar hun partner met dementie niet alleen willen laten, kunnen bij Lisette Hart van Stichting Welzijn Rijswijk informeren welke vrijwilliger hun partner gezelschap kan houden. Dat kan via 06 - 20 66 40 59 of via mantelzorg@welzijn-rijswijk.nl.

Over het Alzheimer Café

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen sfeer kunnen ontmoeten en ervaring kunnen uitwisselen. De doelstelling is voorlichting geven over de dementie en de gevolgen er van bespreekbaar maken. Elke maand staat een ander onderwerp centraal. Het eerstvolgende Alzheimer Café vindt plaats op dinsdag 28 februari en gaat over ‘Raak me nog eens aan’.

Bel mij terug

*
*
*
Door op 'verzenden' te klikken gaat u ermee akkoord dat wij uw gegevens verwerken ten behoeve van onze dienstverlening aan u. Wij gebruiken uw gegevens niet voor marketingdoeleinden.
Vul hier niets in a.u.b.